Τελετή έπαρσης σημαιών για την ανάληψη Προεδρίας

Με την ευκαιρία της ανάληψης της Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ από την Κυπριακή Δημοκρατία κατά το επόμενο εξάμηνο, ο Δήμος Λευκωσίας πραγματοποιεί σήμερα τελετή έπαρσης σημαιών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα στις 10.30πμ, στον προμαχώνα Νταβίλα, στην παρουσία του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρεσβευτών και Προξένων των κρατών μελών της ΕΕ.

Προστίθεται ότι ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης θα καλωσορίσει τους εκπροσώπους των κρατών μελών και ακολούθως η Υπουργός Εξωτερικών Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή θα χαιρετίσει την εκδήλωση για τη σημαντική αυτή ιστορική στιγμή για την Κύπρο.

Στη συνέχεια αναφέρεται ότι παιδιά των δημοτικών σχολείων Λευκωσίας θα μεταφέρουν τις σημαίες των κρατών μελών της ΕΕ και θα τις τοποθετήσουν στους ειδικούς χώρους στον προμαχώνα Νταβίλα, όπου και θα κυματίζουν καθ’ όλη τη διάρκεια της Κυπριακής Προεδρίας.

Συμπληρώνεται τέλος ότι θα γίνει έπαρση της σημαίας της ΕΕ και της Κύπρου από τον Δήμαρχο Λευκωσίας και την Υπουργό Εξωτερικών, υπό τους ήχους του Ευρωπαϊκού ύμνου.