Τελετή στην Ιταλία για την Κυπριακή Προεδρία

 

Σύμφωνα με σημερινή επίσημη ανακοίνωση, κατά τη διάρκεια της τελετής, που κατά παράδοση τελείται κάθε εξάμηνο, μίλησαν ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Προστασίας των Πολιτών Stephan Lechner, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της απερχόμενης Δανικής Προεδρίας Palle Haastrup και η Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της Κυπριακής Προεδρίας Άντρη Παπαδοπούλου, αμφότεροι ερευνητές του κέντρου.   

 

Στη συνέχεια, υπό τους ήχους των εθνικών ύμνων της Δανίας, της Κύπρου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε η έπαρση της κυπριακής σημαίας στο Κοινό Ερευνητικό Κέντρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.  

 

Ακολούθησε ομιλία του Πρέσβη της Κύπρου στην Ιταλία Λεωνίδα Μαρκίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στις προτεραιότητες και τη σημασία της Κυπριακής Προεδρίας,  καθώς και στη συνεργασία μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ για την εκπλήρωση των κοινών στόχων.

 

Υπογράμμισε ότι η τελετή αλλαγής της σημαίας της προεδρεύουσας χώρας συμβολίζει με τον καλύτερο τρόπο την εκπλήρωση του ονείρου της Κύπρου να ενταχθεί ισότιμα στο ευρωπαϊκό περιβάλλον ασφάλειας και αλληλεγγύης.  

 

Ο κ. Μαρκίδης ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κέντρου, τις  ιταλικές Αρχές και απηύθυνε ιδιαίτερο χαιρετισμό στους Κύπριους ερευνητές που απασχολούνται στο  JRC.  

 

Στην τελετή απηύθυναν χαιρετισμό και εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και παρέστησαν εκπρόσωποι του Γραφείου Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο Μιλάνο.