Την ευρωπαϊκή πρόοδο χαιρετίζει η Λαγκάρντ

 

Η  Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ χαιρέτισε τασημαντικά βήματα” για την συγκράτηση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη που έγιναν κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου, προειδοποιώντας, ωστόσο, ότι “χρειάζεται να γίνουν περισσότερα“.

 

Κατά τη διάρκεια ομιλίας της στο Τόκιο, η κ. Λαγκάρντ χαρακτήρισε τα μέτρα που εγκρίθηκαν και την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας  να μειώσει τα επιτόκια σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, ως απόδειξη της προόδου.

 

Αλλά “από την άποψη του ΔΝΤ, πιστεύουμε ότι χρειάζεται να γίνουν περισσότερα προκειμένου να ολοκληρωθεί (η μεταρρύθμιση)“.

 

Είναι επίσης θέμα εφαρμογής – επιμελής, αυστηρής, σταθερής εφαρμογής“, ανέφερε στη διάρκεια οικονομικού συμποσίου στην ιαπωνική πρωτεύουσα, στην οποία βρίσκεται στο πλαίσιο περιοδείας της στην Ασία, διάρκειας μιας εβδομάδας.

 

Τα μέτρα τόνωσης και η βοήθεια έκτακτης ανάγκης σε Ιταλία και Ισπανία, αντίστοιχα, τα οποία οι ηγέτες της ΕΕ συμφώνησαν μετά τις συνομιλίες στις Βρυξέλλες, είναι “σημαντικά βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση για την αντιμετώπιση της άμεσης κρίσης και αυτό είναι ενθαρρυντικό“, σημείωσε η κ. Λαγκάρντ.