Το διαζύγιο, το τελεσίγραφο και τα… 777 τριαντάφυλλα

 

Μια νεαρή Ιρανή είδε επιτέλους την επιθυμία της να πραγματοποιείται, καθώς δικαστήριο υποχρέωσε τον σύζυγό της να της αγοράσει 777 τριαντάφυλλα, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Η 27χρονη από την Τεχεράνη είχε καταθέσει αίτηση διαζυγίου, επειδή ο σύζυγός της τής είχε υποσχεθεί, πριν το γάμο, ότι θα της αγοράζει διαρκώς τριαντάφυλλα, αλλά δεν τήρησε ποτέ την υπόσχεσή του.

Η γυναίκα επιθυμούσε για πολύ καιρό τα λουλούδια. Στο ”mehrieh” της, δηλαδή την υποχρέωση που έχει ο σύζυγος απέναντι στη σύζυγο και που πρέπει να εκπληρώσει όχι μόνο σε περίπτωση διαζυγίου, αλλά και οποιαδήποτε άλλη στιγμή το επιθυμήσει εκείνη, είχε ζητήσει 777 τριαντάφυλλα.

Το mehrieh είναι νομικά δεσμευτικό για τον σύζυγο

Συνήθως, στο mehrieh οι γυναίκες ζητούν χρήματα, χρυσά νομίσματα, κτήματα ή σπίτια.

Στο Ιράν, το mehrieh είναι νομικά δεσμευτικό για τον σύζυγο, ο οποίος μπορεί να δεχτεί αγωγή αν δεν το τηρήσει. Στις πιο ακραίες περιπτώσεις κινδυνεύει να φυλακιστεί.

Στο δικαστήριο η γυναίκα είπε ότι ο 38χρονος σύζυγός της πρέπει να της αγοράσει τα 777 τριαντάφυλλα που της έχει υποσχεθεί, διαφορετικά θα προχωρούσε με τις διαδικασίες του διαζυγίου.

Όπως μετέδωσε το ISNA, ο δικαστής του οικογενειακού δικαστηρίου έκανε δεκτό το τελεσίγραφο της συζύγου και υποχρέωσε τον σύζυγο να αγοράσει τα τριαντάφυλλα.

Στο Ιράν 777 τριαντάφυλλα κοστίζουν από 2.500 ως 3.000 δολάρια.

Στη συνέχεια, η σύζυγος απέσυρε την αγωγή.

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.