«Το θέμα των προεδρικών εκλογών είναι δευτερεύων»

 

Η ανάγκη αντιμετώπισης των συνεπειών της κακής διαχείρισης της οικονομικής κρίσης από την κυβέρνηση Χριστόφια και από το τραπεζικό κατεστημένο, το κυπριακό  και το θέμα της κυπριακής δημοκρατίας  βρίσκονται τώρα στις προτεραιότητες του κινήματος Οικολόγων, σύμφωνα με τον βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργο Περδίκη.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας του εθνικού  μνημόσυνου του πεσόντα κατά την Τουρκική εισβολή Κρίνου Χαραλάμπους,  που τελέστηκε το πρωί  στον Ιερό ναό Αγίου Χαραλάμπους στα Πηγαίνια Τηλλυρίας, ο κ. Περδίκης ανέφερε ότι το θέμα των προεδρικών εκλογών είναι δευτερεύων.

«Την ερχόμενη Κυριακή (08/07)  θα συνέλθει  η κεντρική επιτροπή του κινήματος  όπου ανάμεσα σε άλλα θέματα  θα εξεταστεί και το θέμα των προεδρικών εκλογών και  αναμένεται να δοθούν οδηγίες στην πολιτική επιτροπή για να προχωρήσει σε επαφές με τους υποψήφιους πρόεδρους και με τα κόμματα που ενδιαφέρονται  να είναι σε επικοινωνία και συνεργασία με το Κίνημα Οικολόγων», πρόσθεσε ο κ. Περδίκης.

Το θέμα των προεδρικών εκλογών παρά το γεγονός ότι είναι δευτερεύων, είπε ο κ Περδίκης, είναι σημαντικό και πρόσθεσε πως μετά την συνεδρία της κεντρικής  επιτροπής την ερχόμενη Κυριακή  θα υπάρξουν εξελίξεις.

Κληθείς να απαντήσει για το ποιαν  υποψηφιότητα   θα στηρίξει το Κίνημα Οικολόγων,  ο κ. Περδίκης  ανέφερε ότι « το πεδίο  διαμορφώνεται και σε αυτή την εξέλιξη το κίνημα  θα συμμετάσχει ενεργητικά διατηρώντας τις αρχές του με γνώμονα το κάλο του κυπριακού λαού και του απλού πολίτη. Δεν επιδιώκουμε προς το παρόν να δοθεί προβάδισμα σε οποιονδήποτε ή να παίξουμε το παιχνίδι υποψήφιου ή κόμματος».

Ιστορική η σημερινή μέρα

Όσον αφορά την σημερινή μέρα, ο κ. Περδίκης την χαρακτήρισε ιστορική για την Κυπριακή Δημοκρατία η οποία αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο κ. Πέρδίκης ανέφερε ότι «ο κυπριακός λαός με την διεξαγωγή μιας πετυχημένης προεδρίας πρέπει να δώσει μια απάντηση στην Τουρκία η οποία όπως είπε υποσκάπτει ,  υπομονεύει και αμφισβητεί την κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της Ε.Ε αλλά και η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει μέσα από τη διεξαγωγή της προεδρίας να διασφαλίσει και να υπερασπιστεί τα  συμφέροντα των λαών της Ευρώπης και βεβαίως του κυπριακού λαού».

Το Κίνημα Οικολόγων όπως είπε,  θα θεωρήσει πετυχημένη την προεδρία εάν καταφέρει να δώσει νόημα στον όρο του αξιόπιστου διαμεσολαβητή χωρίς αυτός να είναι ουδέτερος .

Ο κ Περδίκης ανέφερε ακόμη πως κατά τη διάρκεια της κυπριακής προεδρίας θα πρέπει να τεθεί σε διάφορα επίπεδα και να προωθηθεί το κυπριακό πρόβλημα.