Τον Ιούλιο αποφασίζει η ΕΔΕΚ

 

 

Προσθέτοντας  ότι  οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν όταν θα συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα και οι εξελίξεις γύρω από το θέμα των προεδρικών . 

 

Ο κ. Όμηρου επεσήμανε ότι «το κίνημα παραμένει συνεπές στην αρχική απόφαση ότι δηλαδή θα επιδιωχθεί η κατάθεση μιας εναλλακτικής πρότασης εξουσίας  ενώπιον του λαού με μια υποψηφιότητα , αξιόπιστη,  από τον ενδιάμεσο χώρο η οποία θα έχει τη δυνατότητα μιας νικηφόρας παρουσίας στις προεδρικές εκλογές».

 

“Σε αυτή την γραμμή η ΕΔΕΚ παραμένει αμετακίνητη και αμετάθετα τοποθετημένη”. Ερωτηθείς εάν αναμένεται κάποια εξέλιξη από τη συνάντηση με το ΔΗΚΟ και το ΕΥΡΩΚΟ την ερχόμενη Δευτέρα, ο κ Όμηρου περιορίστηκε να πει ότι εάν υπάρξει κάτι θα ανακοινωθεί μετά τη συνάντηση. «Είναι απομακρυσμένο το ενδεχόμενο η ΕΔΕΚ να λάβει οριστικές αποφάσεις για το θέμα των προεδρικών εκλογών το Φθινόπωρο», πρόσθεσε.

 

Ο κ. Ομήρου απέφυγε να σχολιάσει δημοσιεύματα εφημερίδων που αναφέρουν ότι τα μητρώα των μελών της ΕΔΕΚ βρίσκονται στα χέρια του υποψηφίου για την Προεδρία Γιώργου Λιλλήκα  και ότι η ηγεσία του κινήματος είναι ενοχλημένη .

 

«Το κίνημα παραμένει προσηλωμένο στη διατύπωση εναλλακτικής πρότασης εξουσίας και ήδη υπάρχει προγραμματική διακήρυξη στην οποία έχει καταλήξει η ΕΔΕΚ  η οποία θα είναι δεσμευτική σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση», σημείωσε ο κ. Ομήρου προσθέτοντας ότι «από αυτό τον στόχο η ΕΔΕΚ δεν αποπροσανατολίζεται από οτιδήποτε άλλο. Αναμένει να ληφθεί απόφαση για τον υποψήφιο ο οποίος θα εκπροσωπήσει με αξιόπιστο τρόπο αυτήν την προγραμματική διακήρυξη».

 

«Μπορεί να έγιναν κάποια παράπονα τα οποία θα μελετηθούν από την γραμματεία του κόμματος και δεν επιθυμώ να δώσω την εντύπωση ενός μείζονος θέματος», ανέφερε ο κ. Ομήρου.

 

Αξιόγραφα

 

Στο μικροσκόπιο της Βουλής βρίσκεται το θέμα των αξιόγραφων  της Λαϊκής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου δήλωσε από την Πάφο ο κ. Ομήρου  προσθέτοντας ότι η συζήτηση του θέματος θα συνεχισθεί τη Δευτέρα. 

 

Εκανε λόγο για πραγματικό έγκλημα  σε βάρος απλών ανθρώπων  πολλοί από τους οποίους είναι συνταξιούχοι που κατέθεσαν το εφάπαξ ή το ταμείο προνοίας τους. Ο κ. Ομήρου απέδωσε ευθύνες  στην Κεντρική Τράπεζα και την επιτροπή κεφαλαιαγοράς ως θεσμικά όργανα της πολιτείας  αλλά και στην  κυβέρνηση. 

 

Η κυβέρνηση σημείωσε ο κ. Ομήρου η οποία προχώρησε πρόσφατα  στην ανακεφαλαιοποίηση των δυο τραπεζών  έχει τον τρόπο και τις μεθόδους να αποφασίσει για την δικαίωση των κατόχων αξιόγραφων. 

 

Δεν είναι νοητό τόνισε, ο κ Ομήρου,  οι κάτοχοι αξιόγραφων να βρίσκονται  εκτεθειμένοι με το ενδεχόμενο να χάσουν τα χρήματα τους και η πολιτεία να παρουσιάζεται ως αδύναμη να επέμβει. «Η Βουλή των Αντιπρόσωπων εξετάζει αρμοδίως  το θέμα στην Επιτροπή Θεσμών και Αξιών . Η συζήτηση του θέματος θα συνεχισθεί τη Δευτέρα», σημείωσε ο κ. Ομήρου. 

 

Ο Γιαννάκης Ομήρου ως Πρόεδρος της ΕΔΕΚ δήλωσε με κατηγορηματικό τρόπο ότι το κίνημα  θα επιμένει μέχρι τέλους για τη δικαίωση τους  και σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτεί το ενδεχόμενο  οι κάτοχοι αξιόγραφων να χάσουν τα χρήματα τα οποία έχουν καταθέσει υπό τη μορφή αυτής της επένδυσης.