Τρόικα:Λέει “αντίο” στη Κύπρο

 

Από την περασμένη Τρίτη, η Τρόικα, συλλέγει στοιχεία για την κατάσταση των δημοσίων οικονομικών και του χρηματοπιστωτικού τομέα, μετά το αίτημα της Κύπρου για χρηματοδότηση από τον Μηχανισμό Στήριξης της ΕΕ.

 

 Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, η ομάδα της Τρόικας που έχει εγκατασταθεί στο Υπουργείο Οικονομικών, θα συναντηθεί στις 10.15, με τον Σύνδεσμο Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ), ενώ στις 11.30 θα μεταβεί στα γραφεία του ΔΗΣΥ, όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του κόμματος Νίκο Αναστασιάδη.

 

 Με την ολοκλήρωση των σημερινών επαφών του, το κλιμάκιο της Τρόικας θα αναχωρήσει από την Κύπρο για να επεξεργαστεί, εντός μιας εβδομάδας, τα στοιχεία και την πληροφόρηση που έχει συλλέξει, ώστε να συμπληρώσει την εργασία του σε σχέση με την αξιολόγηση της κυπριακής οικονομίας.

 

 Η Τρόικα θα επιστρέψει στην Κύπρο, γύρω στις 16 Ιουλίου, για να αρχίσει τη συζήτηση με την κυπριακή Κυβέρνηση των αποτελεσμάτων της εργασίας του, ώστε να καθοριστεί το ύψος της χρηματοδότησης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και οι όροι του δανείου.

 

 

 

Το μνημόνιο για τη σύναψη του δανείου αναμένεται να υπογραφεί περί τα τέλη Ιουλίου.