Τσιτσέκ: Ειρηνική λύση για το Κυπριακό


Αυτά τόνισε με δηλώσεις του ο Πρόεδρος της Τουρκικής Εθνοσυνέλευσης, Τζεμίλ Τσιτσέκ σε συνάντηση που είχε χθες στην Αγκυρα με αντιπροσωπεία του «συνδέσμου αγωνιστών» – ΤΜΤ, στο πλαίσιο των «εκδηλώσεων ευγνωμοσύνης» ενόψει της εισβολής που γίνονται στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τσιτσέκ είπε ότι η Κύπρος αποτελεί εθνική υπόθεση για την Τουρκία. «Στην Κύπρο υπάρχουν δύο ισότιμοι λαοί. Οι Τ/κ δεν αποτελούν μειονότητα. Όταν αυτή η πραγματικότητα γίνει αποδεχτή τότε θα πραγματοποιηθεί και ένα σημαντικό βήμα για την ειρήνη στο νησί. Μία από τις κόκκινες γραμμές είναι και οι εγγυήσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει ποτέ από το θέμα αυτό».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις, ο κ. Τσιτσέκ υποστήριξε ότι η τ/κ και τουρκική πλευρά κατέβαλαν σημαντική προσπάθεια για την επικράτηση ειρήνης και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και λόγω της στάσης των Ε/κ και όσων τους υποστηρίζουν αυτό δεν κατέστη δυνατό.

Η 20η Ιουλίου, πρόσθεσε, είναι γιορτή για το τουρκικό έθνος και η Τουρκία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό του ψευδοκράτους.