Βρήκαν οπλοστάσιο σε πεταμένο καναπέ…

 
Μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών και όπλων μέσα σε πεταμένο καναπέ, εντόπισε η αστυνομία, μετά από πληροφορία πολίτη γύρω στις εννέα το πρωί της Κυριακής (8/07), σε χωράφι μεταξύ Τσερίου – Λακατάμειας

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν 14 όπλα, ένα αντικείμενο που εικάζεται ότι είναι σιγαστήρας, 5 πυροβόλα, 2 περίστροφα, 7 πιστόλια, 8 φυσιγγιοθήκες και μεγάλο αριθμό φυσιγγίων, σε χωράφι που χρησιμοποιείτο παράνομα ως σκουπιδότοπος.

Τα όπλα τα οποία βρίσκονται σε άριστη κατάσταση, αμέσως συσκευάστηκαν και μεταφέρθηκαν για επιστημονικό έλεγχο στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια του Αρχηγείου Αστυνομίας

Από τις εξετάσεις αναμένεται να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο κατά πόσο χρησιμοποιήθηκαν σε πρόσφατες εγκληματικές ενέργειες.

Σε δηλώσεις του ο Αστυνομικός Διευθυντής Λευκωσίας Κύπρος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι στόχος της Αστυνομίας είναι βρει κάτω από ποιες συνθήκες μεταφέρθηκαν έκει τα όπλα, σε ποιού την κατοχή ήταν και αν έχουν χρησιμοποιηθεί.

«Τα όπλα είναι σε καλή κατάσταση. Δεν είχαν φθορές, δεν ήταν οξειδωμένα, φαίνεται να ήταν συντηρημένα όπλα. Όμως αν δεν ολοκληρωθούν οι επιστημονικές εξετάσεις και ιδιαίτερα από πλευράς βαλλιστικής, δεν μπορούμε να είμαστε απόλυτα βέβαιοι ότι αυτά τα όπλα είναι σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση», ανέφερε.

Πρόσθεσε ότι η κατάσταση στην οποία βρέθηκαν τα όπλα οδηγεί την Αστυνομία στο συμπέρασμα ότι τα όπλα πρέπει να αφέθηκαν πρόσφατα στο συγκεκριμένο σημείο.

Αισιοδοξία εκφράζεται από την αστυνομία, ότι θα εντοπιστεί το γενετικό υλικό που θα οδηγήσει στο πρόσωπο ή τα πρόσωπα που αποθήκευσαν τα όπλα στον καναπέ -οπλοστάσιο.

Πρόκειται να ληφθούν δαχτυλικά αποτυπώματα, δείγμα DNA, από τα όπλα, ενώ θα γίνει και βαλλιστικός έλεγχος.

Να σημειωθεί ότι ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις με την βοήθεια ανιχνευτικών σκυλιών, απέκλεισαν από τα πρώτα λεπτά τη σκηνή, όπου και έλεγξαν εξονυχιστικά. 

Στη συνέχεια, η όλη σκηνή εξετάστηκε σχολαστικά, όπως και οτιδήποτε βρισκόταν πεταγμένο στο εν λόγω χωράφι.

Στην περιοχή γίνονται έρευνες, συλλέγονται μαρτυρίες από πρόσωπα που πιθανόν να είδαν κάποιες ύποπτες κινήσεις στην περιοχή και όλα αυτά θα αξιολογηθούν μαζί με το υπόλοιπο μαρτυρικό υλικό από την περιοχή.