Υπό έλεγχο 15 πυρκαγιές σε Λάρνακα και Πάφο

Ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις βρίσκονται επί ποδός και καταβάλλουν προσπάθειες για κατάσβεση των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην επαρχία Λάρνακας και Πάφου.

Το έργο των πυροσβεστών είναι δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στις περιοχές.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λίζα Κεμιτζή μίλησε για πυρκαγιά που ξέσπασε σε περιοχή μεταξύ των χωριών Αλεθρικό και Αλαμινός της επαρχίας Λάρνακας. «Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι μεταξύ των χωριών Αλεθρικού και Αλαμινού. Η φωτιά είναι εκτός ελέγχου και καίει άγρια βλάστηση και ξηρά χόρτα», είπε.

Πρόσθεσε ότι για την κατάσβεση της πυρκαγιάς εργάζονται «επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκεκριμένα, στο χώρο της πυρκαγιάς βρίσκονται δέκα οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ένα πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών και ένα του Ταμείου Θήρας, γεωργικοί ελκυστήρες, τα δύο ελικόπτερα της Κυπριακής Δημοκρατίας και τα δύο αεροπλάνα του Τμήματος Δασών».

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην τοποθεσία Μεσάνια

Υπό έλεγχο τέθηκε γύρω στις δύο και σαρανταπέντε το απόγευμα πυρκαγιά που επεκτάθηκε από τα κατεχόμενα στην τοποθεσία Μεσάνια στο δάσος Ξυλοτύμπου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του τμήματος Δασών,  η πυρκαγιά στα κατεχόμενα, μαίνεται ακόμη εκτός ελέγχου.

Η φωτιά στις ελεύθερες περιοχές έκαψε μισό τετραγωνικό χιλιόμετρο κρατικής δασικής γης καλυμμένο με ευκαλύπτους, ακακίες και αγριόχορτα.

Για την κατάσβεσή της ασχολήθηκαν 30 άνδρες του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και των  Βρετανικών Βάσεων.

Χρησιμοποιήθηκαν 7 πυροσβεστικά οχήματα και 2  γεωργικοί  ελκυστήρες.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις πυρόσβεσης για περαιτέρω επιτήρησή της, αφού στα κατεχόμενα δεν έχει ακόμη τεθεί υπό έλεγχο.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στην Αγία Βαρβάρα

Τέθηκε υπό έλεγχο γύρω στις 16.00 η πυρκαγιά στην Αγία Βαρβάρα, που κατέκαψε άγρια βλάστηση σε έκταση ενός δεκαρίου, σύμφωνα με το Τμήμα Δασών.

Από την πυρκαγιά τέθηκε σε κίνδυνο το κρατικό δάσος αφού εξερράγη σε απόσταση 200 περίπου μέτρων από αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Δασών η πυρκαγιά που εξερράγη στην Αγία Βαρβάρα στις 3:50 το απόγευμα τέθηκε υπό έλεγχο δεκαπέντε λεπτά αργότερα.

Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν δυνάμεις του Τμήματος Δασών, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Κοινοτικού Συμβουλίου Αγίας Βαρβάρας με 8 πυροσβεστικά οχήματα και 20 άνδρες, ενώ τα αίτια πρόκλησής της διερευνώνται.