Υπολειτουργεί η κλινική εγκύων

 

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Sigma, η κλινική εγκύων στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού έχει γεμίσει λόγω κρίσης με αποτέλεσμα το τμήμα να λειτουργεί χωρίς προδιαγραφές.

 

Ο υπεύθυνος της κλινικής, δήλωσε ότι εξαιτίας του υπερπληθυσμού δεν γίνεται ποιοτική δουλειά και τίθενται σε κίνδυνο οι έγκυες.

 

Σε επιστολή που έχει στείλει η διεύθυνση της κλινικής, στις υπηρεσίες υγείας,  καταγγέλλουν ότι οι έγκυες εξετάζονται από ειδικευόμενους χωρίς την παρουσία γιατρού κάτι το οποίο είναι παράνομο, επιπλέον στην επιστολή αναφέρετε και η μείωση των ημερών νοσηλείας λόγω έλλειψης κρεβατιών.

 

Στην κλινική εργάζονται 5 γιατροί και έχουν να αντιμετωπίσουν 900 γέννες το χρόνο.

 

 

Έγκυος η οποία περίμενε ώρες για να εξεταστεί κάτι το οποίο δεν έγινε είπε πως δεν ξέρει ούτε πότε θα γεννήσει γιατί ακόμη δεν της έχει δοθεί ημερομηνία εισαγωγής της από τον γιατρό.

 

Να σημειωθεί ότι 2 χρόνια πριν στην ίδια κλινική με το ίδιο προσωπικό υπήρχαν 450 γέννες ετησίως.

 

Ο πρόεδρος της Γυναικολογικής και Μαιευτικής εταιρείας Κύπρου, κ. Μάριος Λιασίδης, ανέφερε ότι οι χρεώσεις των ιδιωτών γυναικολόγων είναι αρκετά χαμηλές και οι γυναίκες απλά προτιμούν τις δημόσιες κλινικές γιατί είναι δωρεάν.

 

Πρόσθεσε ότι, το υπουργείο πρέπει να στρέψει το ενδιαφέρον του και στους ιδιώτες γιατρούς για να βρεθεί διέξοδος στο πρόβλημα, με το να μπορεί κάποιος να απευθύνεται και στους ιδιώτες γιατρούς με αμοιβή που θα αντιστοιχεί στο κόστος της νοσηλείας.