Ψάχνει μέτρα € 40εκ. η κυβέρνηση

 

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, μιλώντας το πρωί στο κρατικό ραδιόφωνο αποκάλυψε ότι ολόκληρο τον Αύγουστο οι Υπουργοί επεξεργαζόταν σχέδια περαιτέρω μείωσης των δαπανών.   

«Κάναμε πολλή δουλειά κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτή την εργασία ακόμη πιο εντατικά. Θα ολοκληρώσουμε αυτή την προεργασία και μετά θα συζητήσουμε με την τρόικα για το πότε θα έρθει στην Κύπρο», είπε ο κ. Στεφάνου.

Πρόσθεσε ότι σύντομα θα κληθεί νέος κοινωνικός διάλογος με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη. Διάλογος, είπε, θα διεξαχθεί και με όλα τα κόμματα ενόψει τρόικα.

Ο κ. Στεφάνου είπε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι πριν την κάθοδο της Τρόικας στη Κύπρο ν` ανακοινωθούν μέτρα που πρόσφατα η Βουλή είχε απορρίψει όπως της αύξηση του καταναλωτικού φόρου στα τσιγάρα και στα αλκοολούχα ποτά.

Η κυβέρνηση πάντως ετοιμάζεται για την κάθοδο της Τρόικας που οριοθετείται το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτέμβρη. Τα μέτρα και οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στις τράπεζες και στα δημόσια οικονομικά. Την ίδια ώρα αναμένεται να ελεχθούν τα δανειακά χαρτοφυλάκια ώστε να ξεκαθαρίσει το μέρος της στήριξης που θα λάβει η χώρα μέσω του μνημονίου.