Αδιαφάνεια στο θέμα φυσικού αερίου

Λύπη και απογοήτευση εκφράζει το Κίνημα Οικολόγων «για την ακατανόητη αντίδραση των κυβερνώντων» αναφορικά με την εισήγηση του κινήματος για σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών ή της διακομματικής επιτροπής επαφής με τον Υπουργό Εμπορίου, για την ενημέρωση των κομμάτων ως προς τις εξελίξεις στην ΑΟΖ και το φυσικό αέριο.

Η Γενική Γραμματέας του Κινήματος Οικολόγων Ιωάννα Παναγιώτου, σε δηλώσεις της στη Λεμεσό, είπε ότι «η Κυβέρνηση οφείλει επιτέλους να κατανοήσει ότι τα θέματα του φυσικού αερίου και της ΑΟΖ δεν μπορεί να τα χειρίζεται μέσα σε συνθήκες πλήρους συσκότισης και αδιαφάνειας».

Συμπλήρωσε ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στις χθεσινές του δηλώσεις παραδέχεται ότι καμιά είδους ενημέρωση ή συνεργασία δεν έχει γίνει τους τελευταίους δύο μήνες τουλάχιστον και πρόσθεσε ότι τα κόμματα ενημερώνονται από δημοσιεύματα και διαρροές.

Είπε ακόμη ότι σύμφωνα με πληροφορίες των Οικολόγων, έχουν συμβεί πολλά σε αυτούς τους 2-3 μήνες, για τα οποία η Κυβέρνηση φαίνεται ότι δεν θέλει να πληροφορήσει τα κόμματα, ενώ διερωτήθηκε τι έχει να κρύψει.

Αναφέρθηκε σε «γενικού χαρακτήρα αφορισμούς και απαξιωτικές αναφορές» από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο και πρόσθεσε ότι απέναντι στην «αλαζονεία της εξουσίας» οι Οικολόγοι ζητούν επίσημα και υπεύθυνα πληροφόρηση από την Κυβέρνηση για τις εξελίξεις σε ότι αφορά το φυσικό αέριο και την ΑΟΖ.

Η κ. Παναγιώτου ανέφερε ακόμη ότι κοινοποίησε τη σχετική επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, με την οποία ζητούσε ενημέρωση, και προς τους αρχηγούς των κομμάτων και είπε ότι ήδη κάποιοι έχουν εκφράσει υποστήριξη στο αίτημα για ενημέρωση.