Απάντηση Ομίλου Λαϊκού σε δημοσίευμα ‘Πολίτη’

 

«Είναι με ιδιαίτερη λύπη που ο όμιλος αναγκάζεται να τοποθετηθεί στα όσα ο κ. Καρυδάς αναληθώς αναφέρει στο υπόμνημά του. Είναι φανερό ότι ο κ. Καρυδάς υπό το βάρος των πιέσεων που δέχεται για δικά του λάθη και παραλείψεις και σε μια προσπάθεια απόσεισης των δικών του ευθυνών και μετατόπισής τους σε ώμους άλλων, επέλεξε τη λασπολογία με σκοπό τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης», αναφέρει η ανακοίνωση.

Προστίθεται ακόμα ότι, «ο κ. Καρυδάς με τα όσα ψευδώς αναφέρει εκθέτει ανεπανόρθωτα τον εαυτό του αλλά δυστυχώς και την Τράπεζα Κύπρου, με την οποία ο όμιλος συνεργάζεται άψογα εδώ και δεκαετίες. Με ικανοποίηση σημειώνουμε ότι με ανακοίνωση της η Τράπεζα διαχωρίζει τη θέση της από αυτή του κ. Καρυδά».

Ο Ομιλος θεωρεί, σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ότι ο τρόπος προβολής των ισχυρισμών του κ. Καρυδά από την εφημερίδα ‘Πολίτης’ και τον συντάκτη του δημοσιεύματος Δημήτρη Γεωργιάδη, συνιστά παραβίαση των κανόνων δημοσιογραφικής δεοντολογίας αφού δεν έγινε καμία προσπάθεια να διασταυρωθούν. Το γεγονός αυτό εγείρει το ερώτημα γιατί ο ‘Πολίτης’ κατέστη με αδιανόητη ελαφρότητα, όχημα υπονόμευσης και δυσφήμισης ενός συγκροτήματος εταιρειών με 65χρονη παρουσία και προσφορά στην κυπριακή οικονομία».

Καταλήγοντας στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «το Διοικητικό Συμβούλιο του Ομίλου Λαϊκού καλεί τόσο τον κ. Καρυδά όσο και την εφημερίδα ‘Πολίτης’ σε άμεση απολογία και ήδη έχει αναθέσει στους νομικούς του συμβούλους να προχωρήσουν με αγωγές εναντίον όσων εμπλέκονται».