Αποτυχία για μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος

Ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου σχολιάζοντας την αποτυχία μείωσης του δημοσιονομικού ελλείμματος, ανάφερε ότι η Κυβέρνηση όφειλε να αναζητήσει ευρύτατες συναινέσεις αντί να εξαντλείται «σε ρητορείες και θεωρητικές τοποθετήσεις ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μεσαίων και των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων».
 
Σε ό,τι αφορά το δημοσιονομικό έλλειμμα,  ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε ότι είναι προφανές πως έχουμε υπέρβαση των δεσμεύσεων που υπήρξαν ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα θα μειωνόταν σε επίπεδο κάτω του 3%.
 
«Η θέση της ΕΔΕΚ είναι ότι μετά την υποβολή αίτησης για ένταξη στο Μηχανισμό Στήριξης και μέχρι τώρα, έπρεπε να υπάρξει συλλογική διαβούλευση για να ληφθούν αποφάσεις σε ευρύτατες συναινέσεις, επειδή αυτό επιβάλλει το συμφέρον του τόπου», πρόσθεσε.
 
«Δυστυχώς βρισκόμαστε στο σκοτάδι, δεν γνωρίζουμε ποιο είναι το πραγματικό πρόβλημα και αναμένουμε, ως μοιραίοι και άβουλοι, την επιβολή όρων από την Τρόικα, την οποία η Κυβέρνηση έχει καλέσει», είπε. Πρόσθεσε ότι η Κυβέρνηση «πρέπει να έχει το αίσθημα της ευθύνης να διαχειριστεί αυτό το ζήτημα κατά τρόπο που να προστατεύει τα συμφέροντα του λαού και του τόπου και ιδιαίτερα των μεσαίων και των χαμηλών εισοδηματικών στρωμάτων».
 
«Δεν είναι αρκετό να εξαντλείται σε ρητορείες και θεωρητικές τοποθετήσεις ότι θα προστατεύσει τα δικαιώματα των εργαζομένων και των μεσαίων και των χαμηλών εισοδηματικών τάξεων, ενώ την ίδια στιγμή αφήνεται η οικονομία να κατρακυλήσει στου κακού τη σκάλα», είπε καταλήγοντας. 
 
Ο Πρόεδρος της  ΕΔΕΚ προέβη σε δηλώσεις του μετά το μνημόσυνο του Δώρου Λοΐζου.