Αρνητικές οι δηλώσεις Ε/κ για Ασίλ Ναδίρ

 

Σε επίσκεψη που πραγματοποίησε το Σάββατο στην εφημερίδα «Κίπρις», ιδιοκτησίας του Ναδίρ, ο κ. Έρογλου ισχυρίστηκε ότι η στάση των Ε/κ επηρεάζει αρνητικά τη διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού και «φανερώνει την αρνητική στάση των Ε/κ κάτι που επηρεάζει την όλη διαδικασία» είπε.

«Οι σκοποί τους (Ε/κ) είναι κακοί», είναι ο τίτλος του δημοσιεύματος της «Κίπρις», η οποία γράφει ότι ο Έρογλου στις δηλώσεις του αναφέρθηκε ακόμα στη στήριξη του Ναδίρ στο ψευδοκράτος.

Είπε ακόμα ότι ό ίδιος είναι φίλος με τον Ναδίρ από τα σχολικά τους χρόνια.

Πρωτοσέλιδα, η εφημερίδα «Κίπρις» με τίτλο «Συνεχίζουν να δημιουργούν τεταμένο κλίμα», αναφέρεται στις δηλώσεις του πρώην δικαστή του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Λουκά Λουκαΐδη ότι ο Ναδίρ θα πρέπει να εκδοθεί στην Κύπρο για να δικαστεί από κυπριακά δικαστήρια.

Εξάλλου, ο λεγόμενος υπουργός οικονομίας των κατεχομένων Ερσίν Τατάρ είπε, αναφερόμενος στην υπόθεση Ναδίρ, ότι η φυλάκιση και καταδίκη του «αποτελεί για τους Τ/κ ακόμα ένα εμπάργκο».

Εξέφρασε τη στήριξή του στον Ναδίρ και είπε ότι οι επενδύσεις των Ναδίρ στα κατεχόμενα αποτέλεσαν στήριγμα της τ/κ οικονομίας.