Εν αναμονή του τυφώνα Ισαάκ η Αϊτή

Ισχύ τυφώνα ενδεχομένως να έχει η τροπική καταιγίδα Ισαάκ που αναμένεται να πλήξει την Αϊτή σήμερα το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο για τους τυφώνες στο Μαϊάμι της Φλόριντα, το πέρασμα του Ισαάκ θα διαρκέσει έως τα ξημερώματα της Κυριακής, προκαλώντας σοβαρή ανησυχία στην πρωτεύουσα Πορτ-ο-Πρενς, όπου χιλιάδες άνθρωποι εξακολουθούν να ζουν σε σκηνές, μετά το φονικό σεισμό του 2010.

Για τη Δομινικανή Δημοκρατία, η οποία μοιράζεται το νησί της Ισπανιόλα με την Αϊτή, παραμένει η προειδοποίηση για τροπική καταιγίδα.

Είτε το νησί χτυπηθεί από τροπική καταιγίδα, είτε από τυφώνα, αναμένονται βροχοπτώσεις μέχρι 50 εκατοστά, που είναι απειλητικές για την ανθρώπινη ζωή εξ αιτίας των πλημμύρων και των κατολισθήσεων που προκαλούν.

Μετά την Ισπανιόλα, ο Ισαάκ θα κατευθυνθεί προς την Κούβα και αργά την Κυριακή ή νωρίς τη Δευτέρα, ο Ισαάκ θα μπορούσε να φθάσει στη Φλόριντα αλλά είναι πιθανό να αλλάξει πορεία προς τα δυτικά στον κόλπο του Μεξικού.

Την Παρασκευή, ο Ισαάκ ταξινομήθηκε ως τροπική καταιγίδα, με ανέμους 96 χιλιομέτρων ανά ώρα και ενώ ήταν ακόμα 300 χιλιόμετρα νότια-ανατολικά της πρωτεύουσας της Αϊτής.

Για περισσότερες ειδήσεις από τον κόσμο διαβάστε στο 24h.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.