Έπιασε δουλειά το νέο Δ.Σ των Κ.Α

΄Επιασε δουλειά το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών το οποίο συνήλθε σήμερα στην πρώτη του συνεδρίαση υπό τη νέα του σύνθεση, μετά το διορισμό των οκτώ νέων μελών του.

 Ο νέος Πρόεδρος του εθνικού αερομεταφορέα Σταύρο Σταύρου να διαβεβαιώνει ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα που περιλαμβάνονται στο νόμο που ψηφίστηκε από τη Βουλή σχετικά με το διορισμό εμπειρογνωμόνων που θα καταρτίσουν σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΚΑ, και ότι δεν θα ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις.

Παρών στο πρώτο μέρος της συνεδρίασης ήταν και ο Υπουργός Οικονομικών Βάσος Σιαρλή.

Στις δηλώσεις του ο κ. Σταύρου ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών, τη Βουλή και το Υπουργικό Συμβούλιο για την εμπιστοσύνη που επέδειξαν στο πρόσωπο των οκτώ νέων μελών του ΔΣ, το οποίο απαριθμεί έντεκα μέλη.

Ο κ. Σταύρου αφού ανέφερε ότι στο παρόν στάδιο είναι πολύ νωρίς για δηλώσεις επί της ουσίας, διαβεβαίωσε πως το ΔΣ αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα του έργου που του έχει ανατεθεί και γι’ αυτό έχει αρχίσει αμέσως δουλειά, «χωρίς καμία χρονοτριβή».

«Αφου ενημερωθούμε από τη διεύθυνση και τα άλλα εμπλεκόμενα μέρη, θα μελετήσουμε πολύ προσεκτικά το τί ακούσουμε και μετά θα πάρουμε τις αποφάσεις για το ποιό θα είναι το επόμενο βήμα, πάντοτε έχοντας ως  γνώμονα το νόμο της Βουλής των Αντιπροσώπων, βάσει του οποίου έχει γίνει ο διορισμός μας» είπε.

Πρόσθεσε ότι «όλοι αναγνωρίζουμε ότι τα χρονοδιαγράμματα που περιλαμβάνονται στη νομοθεσία βάσει της οποίας έχει γίνει ο διορισμός μας είναι πιεστικά, γι’ αυτό δεν πρέπει να χαθεί οποιοσδήποτε πολύτιμος χρόνος».

Απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Σταύρου σημείωσε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή ορίζει ότι μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα πρέπει να διοριστούν ξένοι εμπειρογνώμονες που θα αναλάβουν να εκπονήσουν το σχέδιο αναδιάρθρωσης των ΚΑ, μέσα σε τρεις μήνες.

«Εμεις ξεκινούμε δουλειά αμέσως τώρα και είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να τηρήσουμε τα χρονοδιαγράμματα όπως έχουν οριστεί από τη Βουλή», δήλωσε.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω όμως ότι σε καμία περίπτωση δεν θα ληφθούν βεβιασμένες αποφάσεις κάτω από την πίεση του χρόνου, για τον απλούστατο λόγο ότι δεν έχουμε την πολυτέλεια του χρόνου να διορθώσουμε τα οποιαδήποτε λάθη κάνουμε. Γι’ αυτό θα είμαστε πολύ προσεκτικοί παρότι έχουμε συναίσθηση της πίεσης του χρόνου, που έχουμε μπροστά μας» δήλωσε ο κ. Σταύρου.

Ταυτόχρονα διαβεβαίωσε το ταξιδιωτικό κοινό ότι «όσες περικοπές και να γίνουν, και θα γίνουν, δεν πρόκειται να γίνει καμία περικοπή στο θέμα ασφάλειας». Η ασφάλεια, τόνισε, είναι πάνω απ’ όλα το πρώτιστο μέλημα των ΚΑ και δεν θα υπάρξουν συμβιβασμοί σε θέματα ασφάλειας.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν εξελίξεις σε σχέση με τη συνεδρία της Triple Five που γίνεται στο Λονδίνο για την εξέταση της προοπτικής της εξαγοράς των ΚΑ από τον ξένο κολοσσό, ο κ. Σταύρου απάντησε «ουδέν νεώτερον, ουδέν σχόλιο επί του θέματος, και όταν και εφόσον υπάρχει κάτι θα το ανακοινώσουμε».

Σε ερώτηση εάν είναι προσεκτικός στις δηλώσεις του εξαιτίας της ανακοίνωσης που εξέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην οποία αναφερόταν σε «δημόσιες δηλώσεις/σχόλια/εκτιμήσεις αναφορικά με την πορεία των εργασιών, τα τεκταινόμενα και μελλοντικές εξελίξεις σε εταιρείες των οποίων οι τίτλοι είναι εισηγμένοι στο ΧΑΚ» και προέτρεπε το επενδυτικό κοινό «να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό και να παρακολουθεί και να ενημερώνεται από τις επίσημες ανακοινώσεις στο ΧΑΚ των ιδίων των εταιρειών», ο κ. Σταύρου απάντησε ότι «είμαι προσεκτικός στις δηλώσεις γιατί είμαστε δημόσια εταιρεία και υπάρχουν κανονισμοί που πρέπει να τηρηθούν, υπάρχουν αρμόδιοι φορείς που πρέπει να ενημερώνονται πάντα, και πάντα ακολουθούμε αυτούς τους κανονισμούς κατά γράμμα».