Έθεσαν χρονοδιάγραμμα οι αιγοπροβατοτρόφοι

 

Σε διαφορετική περίπτωση, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Αιγοπροβατοτρόφων Πάφου Ευαγόρας Χρυσάνθου, θα ελευθερώσουν τα ζώα στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσάνθου, οι αιγοπροβατοτρόφοι τερμάτισαν την εκδήλωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούσαν για δύο ημέρες στη λεωφόρο έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και θα αναμένουν πλέον την Κυβέρνηση μέχρι τη Δευτέρα για να παραλάβει τα ζώα.

“Δεν μπορούμε οικονομικά να τα συντηρούμε ούτε και μπορούμε να τα πωλήσουμε” και “θα αναμένουμε μέχρι τη Δευτέρα την Κυβέρνηση να παραλάβει τα ζώα για να μην μας κατηγορήσουν ότι είμαστε βάρβαροι”, είπε ο κ. Χρυσάνθου.

“Θα τους δώσουμε τα αιγοπρόβατα και θα εγγραφούμε άνεργοι”, πρόσθεσε.

Σε περίπτωση, συνέχισε, που δεν παραλάβει τα ζώα η Κυβέρνηση, “τη Δευτέρα θα τα βάλουμε μέσα στον αυτοκινητόδρομο και όποιος θέλει ας τα παραλάβει”.

“Την Τρίτη, θα πάμε να υπογράψουμε άνεργοι”, είπε. 

Ο κ. Χρυσάνθου αμφισβήτησε ότι θα τους επιδοθεί το 50% της κεφαλικής επιδότησης, λέγοντας ότι το ποσό των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ που δίνει η Κυβέρνηση στους αιγοπροβατοτρόφους από το συνολικό κονδύλι των 12,8 εκ. ευρώ, αντιστοιχεί μόλις στο 40% της κεφαλικής επιδότησης.

Είπε ακόμη ότι οι αιγοπροβατοτρόφοι δεν θέλουν να τους καταβληθεί το 40% της κεφαλικής επιδότησης, αλλά το 100% της κεφαλικής επιδότησης.