Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εικασίες

 

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο ολλανδός ομόλογός του Γιαν Κις ντε Γέγκερ δήλωσαν ότι δεν μπορούν να γίνουν εικασίες για την παροχή πρόσθετης βοήθειας στην Ελλάδα πριν από την έκθεση της τρόικας για την κατάστασης της οικονομίας της χώρας, μεταδίδει το πρακτορείο Bloomberg.

«Είναι πολύ νωρίς να κάνουμε εικασίες» για τη χορήγηση επιπλέον βοήθειας στην Ελλάδα, δήλωσε ο Ολλανδός υπουργός πριν από τη συνάντηση που είχε χθες με τον γερμανό ομόλογό του στη Χάγη, προσθέτοντας ότι θα εργασθεί με τον κ. Σόιμπλε για την «αποτελεσματική» εποπτεία των τραπεζών.

«Είναι απόλυτα σαφές ότι περιμένουμε την έκθεση της τρόικας και όλοι συμφωνούμε να μην κάνουμε εικασίες πριν έχουμε αυτή την έκθεση», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε.

«Αυτό στο οποίο επιμέναμε πάντα είναι ότι οι χώρες πρέπει να τηρούν τις δεσμεύσεις τους ως αντάλλαγμα για τα δάνεια. Και αυτό πρέπει να αντανακλάται στην έκθεση της τρόικας. Η έκθεση αυτή αφορά τη χορήγηση δόσεων με το υφιστάμενο πρόγραμμα», δήλωσε ο κ. ντε Γέγκερ, προσθέτοντας ότι υπάρχουν «αντιρρήσεις» στην Γερμανία και την Ολλανδία όσον αφορά ένα νέο πρόγραμμα ή περισσότερα χρήματα για την Ελλάδα.

Το Bloomberg σημειώνει ότι και οι δύο αξιωματούχοι είχαν εκφράσει την αντίθεσή τους στη χορήγηση επιπλέον χρημάτων στην Ελλάδα. 

«Δεν μπορούμε να κάνουμε ένα νέο πρόγραμμα. Υπάρχουν όρια. Η Ολλανδία και η Γερμανία συνεργάζονται στενά και έχουν παρόμοιες θέσεις. Θέλουμε μία ισχυρή Ευρώπη και γνωρίζουμε ότι αυτό είναι σημαντικό για όλες τις χώρες ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της περαιτέρω ενοποίησης», είχε δηλώσει στις 18 Αυγούστου ο κ. Σόιμπλε.

Για περισσότερες ειδήσεις, διαβάστε στο newsbeast.gr, επίσημο συνεργάτη της ιστοσελίδας μας