Καταδικάζουν τα χθεσινά επεισόδια

 

 

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση : «Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών εκφράζει έκπληξη και θλίψη για τα χθεσινά γεγονότα βίας που εξελίχθηκαν έξω από τις θύρες του προεδρικού κατά την εκδήλωση διαμαρτυρίας των ποιμνιοτρόφων. Καταδικάζουμε την άσκηση υπερβολικής βίας εκ μέρους της αστυνομίας που οδήγησε σε σοβαρό τραυματισμό διαδηλωτές ποιμνιοτρόφους. Η χρήση ρόπαλου με οιωνεί θανατηφόρα κτυπήματα είναι απολύτως καταδικαστέα και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για αντιμετώπιση των διαδηλωτών. Από την άλλη, καταδικάζουμε τη χρησιμοποίηση ζώων κατά βάναυσο τρόπο στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας. Έχουμε επανειλημμένα καλέσει τις διάφορες ομάδες κτηνοτρόφων να εγκαταλείψουν αυτή την τακτική»

Οι οικολόγοι καλούν τις αρμόδιες αρχές να χειριστούν την υπόθεση με περισσότερη ψυχραιμία αφού όπως αναφέρουν , θεωρούν ότι η στήριξη των παραγωγικών τάξεων πρέπει να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. 

Τέλος, αναφέρουν στην ανακοίνωση του ότι «η κτηνοτροφία αντιμετωπίζει ιδιαίτερη κρίση λόγω της αύξησης της τιμής των ζωοτροφών, εξαιτίας των επιπτώσεων των κλιματικών αλλαγών, και πρέπει να τύχει ιδιαίτερης και έκτακτης στήριξης. Η κυπριακή κυβέρνηση οφείλει να διεκδικήσει στήριξη από τα ευρωπαϊκά ταμεία. Εξάλλου για αυτήν την κατάσταση – τις κλιματικές αλλαγές και την κρίση των σιτηρών – ευθύνη έχουν οι μεγάλες βιομηχανικές χώρες και όχι η Κύπρος και οι κύπριοι κτηνοτρόφοι» .