Κρίσιμη η σημερινή συνάντηση Σαμαρά-Ολάντ

 

 

Κρίσιμη θεωρείται η συνάντηση με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ που θα έχει σήμερα, στις 10:30 (τοπική ώρα), ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Αμέσως μετά τις συνομιλίες στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων οι δύο ηγέτες θα προβούν σε μία κοινή δήλωση, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας.

Η κοινή δήλωση των Σαμαρά και Ολάντ προγραμματίζεται να γίνει στις 11:15 τοπική ώρα (12:15, ώρα Ελλάδος), σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Η συνάντηση πραγματοποιείται με φόντο τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την Γερμανίδα Καγκελάριο, Άγκελα Μέρκελ, σε μια προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα «αναξιοπιστίας» της χώρας μας σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις στην οικονομία, στο πλαίσιο του προγράμματος των Μνημονίων. 

Κατά τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με την Α.Μέρκελ – μια ημέρα μετά τη συνάντηση της τελευταίας με τον Γάλλο πρόεδρο, με την Ελλάδα να κυριαρχεί στην ατζέντα – ο Αντώνης σαμαράς εξέφρασε ένα ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς όλη την Ευρώπη ότι «η Ελλάδα θα τα καταφέρει».

Η Α. Μέρκελ από την πλευρά της τόνισε στις δηλώσεις της ότι επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ότι θα υποστηρίξει τις προσπάθειες του Έλληνα πρωθυπουργού, αλλά και ότι η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της.

 

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο newsbeast.gr , επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.