ΚΤΚ: Στόχος να αποπροσανατολίσουν το κοινό

 

Τέτοιες ενέργειες, όπως η διαρροή διαφόρων εμπιστευτικών εγγράφων που αφορούν εσωτερικές υποθέσεις συγκεκριμένης τράπεζας στον εγχώριο Τύπο, “εντάσσονται σε μια προσπάθεια αποπροσανατολισμού του κοινού από την ανάγκη για εξυγίανση του τραπεζικού συστήματος”, εκτιμά η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου (ΚΤΚ).

Σε σημερινή ανακοίνωση, με αφορμή τη διαρροή διαφόρων εμπιστευτικών εγγράφων που αφορούν εσωτερικές υποθέσεις συγκεκριμένης τράπεζας, η ΚΤΚ αναφέρει ότι “ήδη ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας από ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες για εντοπισμό των αιτίων που οδήγησαν τις δύο μεγάλες κυπριακές τράπεζες να αποταθούν στο κράτος για στήριξη”.

Η ΚΤΚ διαβεβαιώνει το κοινό ότι “η έρευνα θα προχωρήσει απρόσκοπτα και θα ολοκληρωθεί προς όφελος της οικονομίας της χώρας μας, ανεξάρτητα από οποιεσδήποτε προσπάθειες για επιβράδυνση, αναχαίτιση η εξουδετέρωσή της”.

“Το αποτέλεσμα της έρευνας αναμένεται να διευκολύνει τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για ενδυνάμωση της σταθερότητας του τραπεζικού τομέα”, σύμφωνα με την ΚΤΚ.

Διαβάστε προηγούμενο ρεπορτάζ μας με την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου.