Λιλλήκας: Παροχή κινήτρων για επενδύσεις

Επιβάλλονται ακριβείς εκτιμήσεις για τα δημόσια οικονομικά και παροχή κινήτρων για επενδύσεις ώστε να επανακτηθεί η αξιοπιστία του κράτους και να δημιουργηθούν προοπτικές εξόδου από την κρίση, δηλώνει ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας.
 
Σχολιάζοντας την πρόβλεψη για το δημοσιονομικό έλλειμμα, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «είναι πολύ σημαντικό η Κυβέρνηση να καταστεί επιτέλους ακριβείς στις εκτιμήσεις της για τα δημόσια οικονομικά, ώστε να μην μειώνει την αξιοπιστία του κράτους μας και να δυσχεραίνει την ήδη πολύ δύσκολη δική της θέση και του κράτους».
 
Πρόσθεσε ότι «η  Κυβέρνηση έστω και αργοπορημένα θα πρέπει τώρα να λάβει όλα τα απαιτούμενα μέτρα για εξυγίανση των δημοσιών οικονομικών και να μην περιμένει να μας τα επιβάλει η Τρόικα».
 
Επανέλαβε ότι «πολύ περισσότερο επιβάλλεται, η Κυβέρνηση να διαμορφώσει πακέτο κινήτρων για προσέλκυση ξένων επενδυτών και για παρακίνηση των Κυπρίων επιχειρηματιών να επενδύσουν στην Κύπρο προς δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», για να μπορέσουμε, όπως είπε, να βγούμε το ταχύτερο δυνατό από την κρίση.
 
«Χωρίς επενδύσεις δεν υπάρχουν προοπτικές ανάπτυξης και η μάστιγα της ανεργίας θα αυξάνεται χρόνο με το χρόνο», είπε καταλήγοντας ο κ. Λιλλήκας.