Ο… Νώε της Λουιζιάνα σώζει ζωές από τον Ισαάκ


Οι κάτοικοι του Plaquemines Parish στη Λουιζιάνα, έζησαν χθες ώρες… Κατρίνα, με τον τυφώνα Ισαάκ, ο οποίος προκάλεσε ένα τεράστιο κύμα του ωκεανού να σκάσει και να ξεχειλίσει το φράγμα του ποταμού Μισισίπι, με το νερό να έχει πλημμυρίσει την πόλη, αφήνοντας χιλιάδες ανθρώπους παγιδευμένους σε ταράτσες και σοφίτες. 

Ο Τζέσε Σάφερ, ετών 25, και ο πατέρας του, που έχει το ίδιο όνομα και ηλικία 53 ετών, παρέμειναν εκεί όμως, προσπαθώντας με μία βάρκα να σώσουν όσους περισσότερους συμπολίτες τους γίνεται. 

Την ώρα που η αστυνομία και η πυροσβεστική δεν είχαν τη δυνατότητα να πλησιάσουν με το αυτοκίνητό τους, οι Σάφερς έσωζαν ζωές… 

«Σώσαμε πολλούς ανθρώπους, είδαμε πολλά πράγματα που δεν φαντάζεστε», ανέφερε ο ίδιος στο ABC, κλαίγοντας.  Συνολικά, μάζεψαν στη βάρκα τους τουλάχιστον 120 ανθρώπους, μέσα σε μια μέρα, αλλά και ζώα επίσης. 

 Ανάμεσα στους ανθρώπους που διάσωσαν ήταν και μία πενταμελής οικογένεια με τρία παιδιά κάτω των 6 ετών, από τη σκεπή του τροχόσπιτού τους, λίγα λεπτά πριν το νερό το ανατρέψει. «Τους ακούγαμε να βγάζουν κραυγές απελπισίας από εκεί πάνω», σημειώνει ο ίδιος. 

Στο μεταξύ, το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων ανακοίνωσε ότι ο Ισαάκ αναμένεται να συνεχίσει να προκαλεί ισχυρές καταιγίδες μέχρι και σήμερα το βράδυ, καθώς προχωρά στο έδαφος της Λουιζιάνα. Τα επίπεδα του νερού θα παραμείνουν σε υψηλό επίπεδο, με ανέμους που φτάνουν μέχρι και τα 85 χλμ. την ώρα, σημειώνει. 

Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.