Περδίκης: «Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Ο κ. Περδίκης σχολίασε τις ψεσινές δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας, έκανε έκκληση προς ποιμνιοτρόφους για αναστολή των κινητοποιήσεων τους και ζήτησε την αναθεώρηση της πολιτικής της Κυπριακής Δημοκρατίας σε σχέση με τα προνόμια και τα ωφελήματα των Τουρκοκυπρίων.

Ουδέν κρυπτόν από τον ήλιο: «τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα»

Δεν περιμέναμε ότι μια απλή επιστολή για ενημέρωση και συνεργασία θα προκαλούσε τόση οργή και σύγχυση στο Προεδρικό.

Φαίνεται ότι κάποιοι έχουν χάσει πλέον την ψυχραιμία τους. Δεν θα τους ακολουθήσουμε στο τρελλοκομείο.

Αφού ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μας προτρέπει  – με το γνωστό αλαζονικό και ειρωνικό του ύφος – να «σηκώσουμε το τηλέφωνο και να ζητήσουμε ενημέρωση από τον Υπουργό Εμπορίου», θα απευθύνουμε αύριο επιστολή στον κ. Συλικιώτη ζητώντας την άμεση σύγκλιση της διακομματικής επιτροπής (που έχει να συνέλθει από τις 16 Μαΐου), για ενημέρωση επί των εξής (μη σοβαρών κατά την άποψη του κυβερνητικού εκπροσώπου) θεμάτων:
1. Διαδικασία αξιολόγησης των προσφορών για τον β΄ γύρο της δημοπράτησης των οικοπέδων της κυπριακής ΑΟΖ
2. Συμφωνία για βραχυπρόθεσμη προμήθεια φυσικού αερίου για τις ανάγκες της ΑΗΚ από τα αποθέματα του Ισραήλ
3. Διαδικασία καθορισμού της κυπριακής ΑΟΖ με την Ελλάδα

Ας αφήσουν τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» και ας επιτρέψουν τον ήλιο της διαφάνειας και της συνεργασίας να λάμψει επιτέλους.

Όσον αφορά τα παράπονα του Προέδρου Χριστόφια για την κριτική που αντιμετωπίζει, απαντώ : «Όπως έστρωσες θα κοιμηθείς αγαπητέ πρόεδρε» ή αλλιώς «έσπειρες θύελλες και θα εισπράξεις καταιγίδες».

Ο κ. Χριστόφιας ας προβεί σε αυτοκριτική. Πως ξεκίνησε την προεδρία του με την υποστήριξη όλων σχεδόν των κομμάτων και κατέληξε μόνος κι έρημος.

Τέλος όσον αφορά την προσφορά της κυβέρνησης του, η οποία ο ίδιος θεωρεί ότι κάποτε θα εκτιμηθεί, νομίζω ότι «τα μακριά κοντά εγίνασιν». Ο λαός θα κληθεί να εκτιμήσει αν το έργο της κυβέρνησης Χριστόφια δημιούργησε υπόβαθρο ή έριξε την Κύπρο σε βάραθρο.

Δυστυχώς επί της διακυβέρνησης του, οι κατακτήσεις και το προϊόν των αγώνων του λαϊκού κινήματος υποσκάπτονται και καταρρέουν. Η κυβέρνηση Χριστόφια  με την αδράνεια, την αδιαφορία και την διαπλοκή, μας οδήγησε σε σκοτεινό εργασιακό μεσαίωνα. Κι αυτό είναι «ηλίου φαεινότερον»

Έκκληση Οικολόγων προς ποιμνιοτρόφους – Άστε τα ζώα εκτός της διαμαρτυρίας σας

Το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών καλεί τους ποιμνιοτρόφους να εγκαταλείψουν κάθε σχέδιο για εγκατάλειψη των ζώων τους στους αυτοκινητόδρομους. Πρέπει επιτέλους οι κτηνοτρόφοι να αντιληφθούν ότι η χρησιμοποίηση των ζώων σε διαδηλώσεις συνιστά κακοποίηση των ζώων και απαγορεύεται από την κυπριακή και ευρωπαϊκή νομοθεσία. Δεν βοηθούν στην υπόθεση τους όταν καταφεύγουν σε τέτοιου είδους ακραίες ενέργειες.

Από την άλλη, ζητούμε από την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει με σεβασμό τα ιδιαίτερα προβλήματα του κλάδου της κτηνοτροφίας και ιδιαίτερα των ποιμνιοτρόφων.