Συνεχίζεται ο διάλογος για την αγορά εργασίας

Νέα επιστολή απέστειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Γιάννης Βρούτσης, με την οποία καλεί τους κοινωνικούς εταίρους σε συνάντηση στο πλαίσιο της συνέχισης του Κοινωνικού Διαλόγου για τα μείζονα ζητήματα της ελληνικής αγοράς εργασίας.

Τι αναφέρει στην επιστολή:

«Στο πλαίσιο του Κοινωνικού Διαλόγου για τα μείζονα ζητήματα της ελληνικής αγοράς εργασίας, σας προσκαλώ στη 2η συνάντηση εργασίας η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012 και ώρα 10.00 π.μ. στο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας.

Θα ήθελα να υπογραμμίσω ότι ο κατάλογος θεμάτων συζήτησης, επί των οποίων εξέθεσα τις βασικές και αρχικές απόψεις της κυβέρνησης στην από 31/7/2012 επιστολή μου, δεν έχει εξαντλητικό χαρακτήρα. Συνεπώς, αναμένω τη συνεισφορά σας, τόσο επί των παραπάνω σημείων όσο και επί κάθε ζητήματος που κρίνετε ότι θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο του Κοινωνικού Διαλόγου.

Εκτιμώ ότι ο Κοινωνικός Διάλογος, ο οποίος διεξάγεται εν μέσω της σημαντικής και επώδυνης οικονομικής κρίσης που βιώνει σήμερα ο τόπος μας, θα συμβάλλει αφενός στην αποκατάσταση της ισορροπίας στην αγορά εργασίας και αφετέρου στην ενίσχυση της αποτελεσματικότητας και της εύρυθμης λειτουργίας της.

Με τον τρόπο αυτό, μπορούν να προαχθούν ταυτόχρονα, η αναβάθμιση της προστασίας των εργαζομένων, η υγιής επιχειρηματικότητα στο πλαίσιο ενός νέου αναπτυξιακού δυναμισμού και, συνεπώς, η σταθερή ένταξη και επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας».

 

Για περισσότερες ειδήσεις από την Ελλάδα διαβάστε στο 24h.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.