Συνεχίζεται το αιματοκύλισμα στη Συρία


 

Από τις βίαιες συγκρούσεις περίπου 183 άνθρωποι, εκ των οποίων 124 άμαχοι.Από τον συνολικό αριθμό των αμάχων που έχασαν τη ζωή τους, οι 34 σκοτώθηκαν στην Νταράγια και μεταξύ αυτών υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με την οργάνωση, συνολικά 320 πτώματα έχουν βρεθεί από χθες στην Νταράγια, αλλά τα περισσότερα θύματα πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους τις προηγούμενες ημέρες, κατά τη διάρκεια της ευρείας επιχείρησης που πραγματοποιεί ο στρατός στην περιοχή αυτή εδώ και πέντε ημέρες.

Τις τελευταίες εβδομάδες όλο και συχνότερα εντοπίζονται στη Συρία πτώματα, συνήθως ανθρώπων που εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες.

Ωστόσο ο απολογισμός αυτός του Παρατηρητηρίου δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή, λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί στους δημοσιογράφους από τις αρχές της Δαμασκού.

Από την έναρξη της εξέγερσης κατά του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, το Μάρτιο του 2011, περίπου 25.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη χώρα, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, και περισσότεροι από 200.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Συρία για να καταφύγουν σε γειτονικές χώρες, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

 

Για περισσότερες ειδήσεις από το κόσμο διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.