«Θέλουμε, θέλω η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη»

 

«Θέλουμε, θέλω η Ελλάδα να παραμείνει στην Ευρωζώνη» δήλωσε ο Φρανσουά Ολάντ κατά την υποδοχή του από την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο.

«Από την αρχή της κρίσης έχουμε εκφράσει αυτή την επιθυμία μας» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος στις δηλώσεις του, επισημαίνοντας όμως ότι «τώρα οι Έλληνες να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες» για να παραμείνει η χώρα στο κοινό νόμισμα.

Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στην Ισπανία λέγοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και για τη βοήθεια προς «εκείνες τις χώρες όπως η Ισπανία».

Επέμεινε στο ζήτημα της γαλλογερμανικής φιλίας λέγοντας πως «θέλουμε να δώσουμε όλες μας οι δυνάμεις στο να είναι οι δυο χώρες ενωμένες».

Ενώ κάλεσε και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να εξετάσει το ρόλο της στην προσπάθεια επίλυσης της κρίσης. Να επισημάνουμε ότι η συμμετοχή ή όχι της ΕΚΤ με παρεμβάσεις σε επίπεδο αγοράς ομολόγων αλλά και νομισματικής πολιτικής είναι ένα από τα βασικότερα αγκάθια στις γαλλογερμανικές σχέσεις όσον αφορά στην προσπάθεια επίλυσης της κρίσης στην Ευρωζώνη.  

Για περισσότερες ειδήσεις για την οικονομία διαβάστε στο 24h.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.