Τι λέχτηκε στο δικαστήριο για το πενταπλό;

Στην σημερινή (24/8) δίκη, ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας , για ακόμα μια φορά, υποστήριξαν οι δυο ύποπτοι Ελλαδίτες ( Δημήτρη Μαμαλικόπουλου 29 χρόνων και Αναστάσιου Τσεχιλίδη 41 χρόνων ) ότι δεν έχουν καμία ανάμειξη στην υπόθεση του πενταπλού φονικού , εμμένοντας στην αρχική τους κατάθεση και μαρτυρία ότι βρέθηκαν στην Κύπρο για διακοπές.

Τα ονόματα των δυο Ελλαδιτών υπόπτων έχουν δοθεί ήδη στην δημοσιότητα , αφού έχουν κατονομαστεί από τις αρμόδιες αρχές. 

Πρώτο σημάδι εξέλιξης , φαίνεται να είναι, όπως λέχθηκε στο δικαστήριο, η εύρεση ενός όπλου (τύπου Γκλόγκ (Glock) που είναι του ιδίου τύπου και ιδίου διαμετρήματος με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στη δολοφονία των πέντε) και αριθμός σφαιρών σε  σε ανοικτό χώρο της Κοινότητας Ξυλοτύμπου στην ελεύθερη Αμμόχωστο .

Το πιστόλι έχει ήδη αποσταλεί για βαλλιστικό έλεγχο, λήψη αποτυπωμάτων και εξέταση DNΑ, ώστε να διαπιστωθεί αν είναι το όπλο του φονικού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μετά από έρευνες, εντοπίστηκαν στο κινητό του 29χρόνου ύποπτου Δημήτρη Μαμαλυκόπουλου, απειλητικά μηνύματα.  

Επίσης αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος ύποπτος ( 29χρόνος) χρωστούσε μεγάλο χρηματικό ποσό σε διάφορους ανθρώπους στην Ελλάδα.

Το δικαστήριο ανανέωσε  το διάταγμα για εξαήμερη κράτηση των δύο κατονομαζόμενων υπόπτων, ενώ οι κυπριακές αρχές σε συνεργασία με τις ελληνικές αρχές , ξεκίνησαν τις έρευνες για τον εντοπισμό ακόμα δύο νέων καταζητούμενων. Η Αστυνομία έχει ήδη εκδώσει δύο ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για δύο Ελλαδίτες που βρίσκονται στην Ελλάδα . Ένας εκ των οποίων είναι γνωστός στις ελληνικές αρχές, αλλά και γνωστός αντιεξουσιαστής.   Η αστυνομία αναζητεί ακόμα δύο Ελλαδίτες που βρίσκονται στην Κύπρο και σύμφωνα με τους ισχυρισμούς των δύο υπόπτων, είχαν συναντήσεις μαζί τους στην Αγία Νάπα. Ταυτόχρονα εξακολουθούν να αναζητούνται τα δύο άγνωστα άτομα τα οποία φαίνεται ότι ήταν συνεργοί στην δολοφονία και έχουν συνδεθεί με την υπόθεση μέσα από την εξέταση των τηλεπικοινωνιακών τηλεφώνων.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανώτερος υπαστυνόμος  του ΤΑΕ Αμμοχώστου Γιώργος Οικονόμου, αναφέρθηκε στα γεγονότα της υπόθεσης και σημείωσε ότι  αναμένεται να ληφθούν περίπου 15 καταθέσεις από άτομα που βρίσκονται στην ελεύθερη Αμμόχωστο και τη Λευκωσία. Αναζητούνται ακόμα οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης, το πιστόλι με το οποίο διαπράχθηκαν οι δολοφονίες των πέντε καθώς και το άτομο το οποίο προμήθευσε το πιστόλι. Ακόμα αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων από μερικά από τα 40 τεκμήρια τα οποία δόθηκαν από τις ελληνικές αρχές στην Κυπριακή Αστυνομία (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα, κάρτες κινητών κ.α.)

Ο κ. Οικονόμου ανέφερε ακόμα ότι από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που λήφθηκαν από το τηλέφωνο του Μαμαλικόπουλου, εντοπίστηκαν ( όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω) μηνύματα από ορισμένα άτομα, στα οποία χρωστούσε αρκετά λεφτά στην Ελλάδα και ζητούσαν τα χρήματα τους πίσω. Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν απειλητικά μηνύματα τα οποία έλαβε ο Μαμαλικόπουλος λίγες μέρες πριν το φόνο, από ελληνικό κινητό τηλέφωνο στο ελληνικό του κινητό τηλέφωνο, τα οποία μεταξύ άλλων ανέφεραν πως «δεν έχεις λόγο πάνω σου, με πακέτωσες, δεν έχεις κότσια για ακόμα μια φορά».

Ωστόσο ο Μαμαλικόπουλος δεν έδωσε απαντήσεις στα μηνύματα που έπαιρνε στο κινητό του και ισχυρίστηκε ότι δεν χρωστούσε λεφτά σε κανένα, ούτε δέχθηκε απειλές από κανένα. Αναφορικά με ορισμένους αριθμούς τηλεφώνων που εντοπίστηκαν στο τηλέφωνο του, ο ύποπτος είπε ότι είχε επικοινωνήσει με κάποια άτομα τα οποία είναι φίλοι και γνωστοί του στην Ελλάδα και έχει ζητηθεί η συνδρομή των ελληνικών αρχών για εντοπισμό τους.

Οι  δύο (29χρόνος και 41χρόνος) θεωρούνται ύποπτοι για τα αδικήματα συνομωσίας προς διάπραξη φόνου, φόνου εκ προμελέτης, παράνομης κατοχή, μεταφοράς και χρήσης πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β1 και παράνομης κατοχής, μεταφοράς και χρήσης εκρηκτικών υλών. 

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, οι δύο ύποπτοι, μεταφέρθηκαν στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας από την Αστυνομία, την ΜΑΑΔ και τον Ειδικό Αντιτρομοκρατικό Ουλαμό, ενώ εισήλθαν στην αίθουσα χωρίς χειροπέδες και χωρίς αλεξίσφαιρα γιλέκα.