Ελλάδα: Αυτά είναι τα νησιά που θέλει να εκκενωθούν η Τρόικα

Ο σύγχρονος ξεριζωμός που θέλει να επιβάλλει η Τρόικα θα αφήσει έρημες ολόκληρες νησιωτικές περιοχές στις οποίες περιλαμβάνονται τα εξής νησιά:

Αιγαίο Πέλαγος

Γαύδος 150 κάτοικοι

Γαϊδουρονήσι 3

Θύμαινα 152

Αντίψαρα 4

Κυρα Παναγιά Αλοννήσου 10

Περιστέρα 5

Πιπέρι 2

Κυκλάδες

Δήλος 14

Μακρόνησος 5

Κάτω Κουφονήσι 60

Ηρακλειά 151

Δωδεκάνησα

Ψέριμος 130

Φαρμακονήσι 74

Τέλενδος 54

Αρκιοί 54

Λέβιθα 8

Γυαλί 10

Σαρία 22

Κίναρος 2

Αργοσαρωνικός

Δοκός Ύδρας 43

Επτάνησα

Καστός Λευκάδας 78

Αντικύθηρα 44

Αντίπαξοι 64

Το επιχείρημα  των τροϊκανών ήταν ότι επιβαρύνουν τον κρατικό  προϋπολογισμό. Την αποκάλυψη αυτή έκανε  ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου,Κωστής Μουσουρούλης μιλώντας στη Ναυτιλιακή Λέσχη του Πειραιά σήμερα το μεσημέρι ενώπιον της εκπροσώπων της ελληνικής ναυτιλιακής βιομηχανίας, αφήνοντας άφωνους τους πάντες.

«Σε συνάντηση που είχα με εκπροσώπους της Τρόϊκα ως υπουργός μου ζήτησαν να εκκενώσουμε τα ελληνικά νησιά που έχουν μέχρι 150 κατοίκους γιατί επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό» είπε ο υπουργός: «Τους απάντησα άμεσα ότι δεν είστε καλά. Δεν το διαπραγματευόμαστε». 

Πριν λίγο το υπουργείο Οικονομικών διέψευσε ότι τέθηκε θέμα εγκατάλειψης νησιών της ελληνικής επικράτειας από την τρόικα.

Ως πρωταπριλιάτικο αστείο χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη φήμη ο υπουργός Ναυτιλίας, Κωστής Μουσουρούλης στον Real FM.

“Δεν έχει ειπωθεί ποτέ από κανέναν της τρόικας σε υπουργό της ελληνικής κυβέρνησης τέτοιο πράγμα. Ακόμα κι αν είχε ειπωθεί θα ήταν μόνο πρωταπριλιάτικο αστείο. Δεν υπάρχει τέτοιο ζήτημα δεν ειπώθηκε ποτέ και από κανέναν. Εάν κάποιος από τους υπαλλήλους της Τρόικας είπε ποτέ τέτοιο πράγμα μου έχουν περάσει διάφορα πράγματα από συσκέψεις, και μόνο σαν αστείο θα μπορούσε να ειπωθεί το διαψεύδω κατηγορηματικά. Αστεία μόνο αστεία όλα αυτά”, υπογράμμισε ο υπουργός.