Λαμία: Ζευγάρι εραστών δολοφόνησε 45χρονο

Δράστες, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., είναι η 42χρονη σύζυγος του θύματος και ο 45χρονος εραστής της, οι οποίοι συνελήφθησαν κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος, για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συναυτουργία.

Οι δυο δράστες είχαν προσχεδιάσει από κοινού την εγκληματική τους πράξη και είχαν προβεί στις απαραίτητες προπαρασκευαστικές συνεννοήσεις και ενέργειες. «Προχτές τα ξημερώματα, ο 45χρονος δράστης μπήκε στο διαμέρισμα του θύματος, από πόρτα που είχε αφήσει ανοιχτή η 42χρονη, όπως είχαν σχεδιάσει από κοινού.

Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο, όπου κοιμόταν το θύμα και τον πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού από κοντινή απόσταση, με κυνηγετικό όπλο τύπου «φλόμπερ», με αποτέλεσμα να το τραυματίσει θανάσιμα. Κατά τη διάπραξη της ανθρωποκτονίας η 42χρονη βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο του σπιτιού.

Ο 45χρονος δράστης, πριν αποχωρήσει από το διαμέρισμα, προκάλεσε εσκεμμένα μερική αναστάτωση στο δωμάτιο, ώστε η 42χρονη να ισχυριστεί στη συνέχεια – όπως είχαν προσχεδιάσει – ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από άγνωστους δράστες, με κίνητρο τη ληστεία, επιχειρώντας έτσι να αποπροσανατολίσει τις έρευνες της αστυνομίας.

Από την αστυνομική έρευνα και τη λεπτομερή αυτοψία του χώρου προέκυψαν σαφείς ανακολουθίες και αναντιστοιχίες, μεταξύ της περιγραφής της 42χρονης και των ιχνών – ευρημάτων στο τόπο της δολοφονίας, καθώς και των λοιπών χαρακτηριστικών, σχετικά με το «προφίλ» του εγκλήματος. Οι δυο δράστες ομολόγησαν την πράξη τους και περιέγραψαν όλα τα στάδια προσυνεννόησης, προπαρασκευής και εκτέλεσης του εγκλήματος.

Ο 45χρονος παρέδωσε ο ίδιος στους αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας το κυνηγετικό όπλο τύπου «φλόμπερ» ιδιοκτησίας του, που είχε χρησιμοποιήσει για την τέλεση της πράξης, το οποίο κατασχέθηκε και θα αποσταλεί για εργαστηριακή εξέταση. Οι συλληφθέντες χθες το απόγευμα οδηγήθηκαν στον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας, ο οποίος τους παρέπεμψε στον ανακριτή Λαμίας».  

Πηγή: 24h