Μυστικές επαφές για να σβήσουν χρέος 50 δισ. ευρώ

Η εξίσωση του χρέους δεν βγαίνει και υπό την απειλή της αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμα, Κριστίν Λαγκάρντ και Άγκελα Μέρκελ έχουν εμπλακεί στην πλέον δύσκολη πολιτικο – οικονομική διαπραγμάτευση των τελευταίων ετών.

 

Η Α. Μέρκελ, διαμηνύει μάλιστα στην Ουάσιγκτον πως η Γερμανία και η Ε.Ε. έκαναν το παν για να εξασφαλίσουν μια ήρεμη προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ, συνεπώς κατά τον ίδιο τρόπο απαιτεί από τις ΗΠΑ να διασφαλίσουν μια ήρεμη προεκλογική περίοδο για τη Γερμανία.

 

Παρομοίως, απορρίπτεται η περίπτωση η ΕΚΤ να δεχθεί απώλειες επί των ελληνικών τίτλων που κατέχει, καθώς, η γνωμάτευση των νομικών υπηρεσιών της Τράπεζας και της Ένωσης για τις επιπλοκές που θα είχε μια τέτοια κίνηση βάσει της Συνθήκης της Λισαβόνας, είναι απαγορευτικές.

 

Συνεπώς, όπως αναφέρει η Real News, οι εταίροι, η Κομισιόν, η ΕΚΤ και το Ταμείο πρέπει να «κατασκευάσουν» μία έκθεση για τη βιωσιμότητα του χρέους που «θα αντέχει στις κριτικές των μελών του ΔΝΤ και των αγορών τουλάχιστον για ένα έτος» μεταφέρει στην εφημερίδα κοινοτική πηγή, που έχει γνώση των συζητήσεων μεταξύ Ταμείου και Γερμανίας.

 

«Τουλάχιστον 30 δισ. ευρώ αλλά ιδανικά 50 πρέπει να βγουν από την εξίσωση του ελληνικού δημόσιου χρέους μέχρι το 2020», επιβεβαιώνει πηγή του Ταμείου. 

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο newsbeast.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.