Πάνω από 600 ευρώ θα κοστίσει η οικονομική κρίση σε κάθε Ιταλό το 2012

 

 

Η οικονομική κρίση θα κοστίσει φέτος 603 ευρώ σε κάθε Ιταλό, σύμφωνα με μια έρευνα που παρουσίασαν το ινστιτούτο κοινωνικών και οικονομικών μελετών Censis και η εμπορική ένωση Confcommercio για την μείωση της κατανάλωσης και των αγορών από μέρους των πολιτών.

«Το 2012 σε ό,τι αφορά την εμπορική κίνηση θα είναι η χειρότερη χρονιά από το 1946 μέχρι σήμερα», επισήμαναν σε δημοσιεύματά τους για την έρευνα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Με βάση τις προβλέψεις για το 2013 από το Censis και την Confcommercio, η μείωση των αγορών θα αγγίξει για κάθε ιταλό τα 806 ευρώ.

Βάσει της έρευνας το πραγματικό φορολογικό βάρος, αν συνυπολογιστεί και η παραοικονομία, φθάνει στο 55,2% του παραγόμενου εισοδήματος.

Τους τελευταίους έξι μήνες το 18% των ιταλικών οικογενειών δεν κατάφερε με τις μηνιαίες απολαβές του, να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα του και τις διάφορες φορολογικές υποχρεώσεις.

«Οι πρώτες αγορές που περικόπτουν οι ιταλοί είναι αυτές των ειδών ένδυσης και ιματισμού, αλλά και οι έξοδοι για την παραδοσιακή πίτσα και τους κινηματογράφους», γράφει σήμερα ο Τύπος.

Ο πρόεδρος της εμπορικής ένωσης Confcommercio Κάρλο Σαγκάλι ζήτησε πό την κυβέρνηση Μόντι να «παγώσει» την προγραμματισμένη αύξηση του ΦΠΑ από το 21% στο 22%.

«Πρέπει να αποφύγουμε το βραχυκύκλωμα που προκαλούν η οικονομική ύφεση και η αύξηση του ΦΠΑ, διότι κινδυνεύουμε να εξαφανίσουμε κάθε ελπίδα ανάκαμψης και το 2013», τόνισε ο Σαγκάλι.

 

Για περισσότερες ειδήσεις διαβάστε στο newsbeast.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.