Α.Λουρουτζιάτης : Η έρευνα θα δείξει ποιος έχει την ευθύνη (vid)

Χθες μετά από έντονη κακοκαιρία στην Λάρνακα, γερανός ύψους 30μ, στον παραλιακό δρόμο Φοινικούδων, έπεσε και καταπλάκωσε αυτοκίνητα, σε ένα από τα οποία επέβαινε ζευγάρι ηλικιωμένων. Την τελευταία της πνοή κατά τη μεταφορά της στο Νοσοκομείο της Λάρνακας, άφησε η ηλικιωμένη.

Άμεση ήταν ανταπόκριση της πυροσβεστικής και αστυνομίας, καθώς ισχυρές δυνάμεις των αρμόδιων υπηρεσιών κατέφθασαν στην σκηνή για να απεγκλωβίσουν το άτυχο ζευγάρι Βρετανών.

Στο σημείο έσπευσαν σήμερα από το πρωί επιθεωρητές του Τμήματος Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να διερευνήσουν τα αίτια του δυστυχήματος. Οι έρευνες συνεχίζονται.

Το 24h συνάντησε τον Δήμαρχο Λάρνακας ο οποίος μίλησε για το χθεσινό συμβάν, εκφράζοντας τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια της Βρετανίδας, μόνιμης κατοίκου Κύπρου, η οποία τραυματίστηκε θανάσιμα εξαιτίας της πτώσης γερανού, στο παραλιακό μέτωπο των Φοινικούδων. Επίσης εξέφρασε την συμπάθεια του στους τραυματίες τους οποίους όπως δήλωσε έχει επισκεφτεί στο Νοσοκομείο Λάρνακας. 


Δήμαρχος Λάρνακας Λουρουτζιάτης – Γερανος από 24hcomcy

Τι ακριβώς συνέβη; Θα αποδοθούν στο τέλος της ημέρας ευθύνες ή θα προσπεραστεί ως ακόμα ένα θλιβερό συμβάν χωρίς απόδοση δικαιοσύνης;

 


Δήμαρχος Λάρνακας Λουρουτζιάτης 2 από 24hcomcy

 


Δήμαρχος Λάρνακας Λουρουτζιάτης 3 από 24hcomcy

Το Δημοτικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τις ενέργειες που θα γίνουν με τη διερεύνηση των συνθηκών κάτω από τις οποίες έγινε το ατύχημα. Οι ενέργειες αυτές είναι : 

 

Α. έρευνα από το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων για τις συνθήκες του ατυχήματος.

Β. έρευνα από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία του Τμήματος Δημόσιων Έργων

Γ. έρευνα από την Αστυνομία

Δ. θα διεξαχθεί εσωτερική έρευνα από τον Λειτουργό Ασφαλείας του Δήμου Λάρνακας 

Παράλληλα το Δ.Σ αποφάσισε όπως εξουσιοδοτήθει Λειτουργός του Δήμου προκειμένου να επικοινωνήσει με όλους τους επηρεαζόμενους από το ατύχημα για την παροχή οποιασδήποτε βοήθειας.

Να σημειωθεί ότι ο γερανός ήταν εγκατεστημένος στο πλακόστρωτο της παραλίας από τον Εργολάβο που ανέλαβε τις εργασίες επέκτασης των κεντρικών γραφείων του Δήμου Λάρνακας τον Νοέμβριο του 2011.


f από 24hcomcy

 

Πέρα από την αποφασιστικότητα του Δήμου να χειριστεί το θέμα με σοβαρότητα και διαφάνεια, υπήρξαν φήμες ότι δεν λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα για την ασφάλεια του γερανού. Τι απαντά ο Δήμαρχος ; 

Κάποιοι πολίτες ισχυρίστηκαν ότι ο γερανός, «έγερνε» μέρα με την μέρα. Ο κ.Λουρουτζιάτης αναφέρει ότι ποτέ δεν υπήρξαν τέτοιες καταγγελίες. 

 


Δήμαρχος Λάρνακας Λουρουτζιάτης 4 από 24hcomcy

O K.Λουρουτζιάτης μάλιστα πιστεύει πως ένα τέτοιο συμβάν θα πλήξει το “όνομα” του Δήμου Λάρνακας ενώ δηλώνει πως δεν είναι εύκολο για τον ίδιο να αντιμετωπίσει και διαχειριστεί το συγκεκριμένο περιστατικό.


Δήμαρχος Λάρνακας Λουρουτζιάτης 5 από 24hcomcy


f5 από 24hcomcy

 


f6 από 24hcomcy