Α.Λουρουτζιάτης στο 24Η: Eνδελεχή έρευνα παντού (vid)

Ο Δήμος Λάρνακας, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλει για οικονομική περισυλλογή και έλεγχο των εσωτερικών του διαδικασιών, έχει διαπιστώσει ότι τα τελευταία χρόνια διαπράττονταν ατασθαλίες στον τρόπο είσπραξης των επιδομάτων από άδειες ασθενείας του εργατοϋπαλληλικού προσωπικού.

Όπως δήλωσε στην κάμερα του 24h.com.cy, ο κ.Λουρουτζιάτης, τα πρώτα σημάδια ατασθαλιών ξεκίνησαν από το 2009. Μάλιστα το ποσό αγγίζει τις 80.000 ευρώ, ενώ εμπλεκόμενοι στην παρατυπία είναι 70 περίπου υπάλληλοι του Δήμου.Με οδηγίες του Δημάρχου Λάρνακας κ. Ανδρέα Ν. Λουρουτζιάτη, το οικονομικό τμήμα του Δήμου ανέλαβε την ενδελεχή έρευνα όλων των σχετικών περιπτώσεων, ενώ άμεσα καθόρισε τρόπους ανάκτησης όλων των οφειλομένων επιδομάτων.

Παράλληλα και σε συνάρτηση με τα πιο πάνω, εντείνονται και οι ενέργειες για την είσπραξη από την ασφαλιστική εταιρεία των ποσών που αφορούν εργατικά ατυχήματα για τα οποία ήδη έχουν γίνει οι σχετικές απαιτήσεις.

Θα κινηθεί νομικά εναντίον των υπαλλήλων που διέπραξαν την παρατυπία αυτή; Θα υπάρξουν κυρώσεις ή τιμωρίες; Δείτε τι απαντά ο Δήμαρχος:

Να σημειωθεί ότι την Πέμπτη (1/11), ο Δήμαρχος Λάρνακας έχει καλέσει έκτακτη συνέδρια του Διοικητικού Συμβουλίου για να συζητηθεί η έκθεση που θα έχουν στα χέρια τους μετά απο τον έλεγχο που διενεργήθηκε για το συγκεκριμένο θέμα.Ο Δήμος Λάρνακας λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην επαναληφθούν στο μέλλον τα ίδια ή παρόμοια φαινόμενα.Ο Δήμαρχος, μιλώντας στην κάμερα του 24h αποκάλυψε πως ανακαλύφθηκαν οι παρατυπίες και με ποιο τρόπο σκέφτεται να κινηθεί εναντίον των υπαλλήλων.Επίσης απαντά στο ερώτημα , κατά πόσο η καθυστέρηση στην ανακάλυψη ενός τέτοιου θέματος ήταν λάθος του προηγούμενου Δημάρχου ή των υπαλλήλων του λογιστηρίου κάτω από το καθεστώς της προηγούμενης Δημαρχικής θητείας.