Αδειοδότηση: Την επόμενη βδομάδα η αξιολόγηση για τις γεωτρήσεις

 

Παράλληλα θα ξεκινήσουν και οι γεωτρήσεις στο οικόπεδο δώδεκα με τις εκτιμήσεις να ανεβάζουν τα αποθέματα του οικοπέδου αρκετά πιο πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Ένα βήμα πιο κοντά στην παραχώρηση και άλλων οικοπέδων της ΑΟΖ βρίσκει την διαδικασία του 2ου γύρου αδειοδότησης

Η έκθεση με τις εταιρείες που έδειξαν ενδιαφέρον , θα τεθεί στον Υπουργικό Συμβούλιου όπου θα δοθεί το πράσινο φώς στις εταιρείες με τις οποίες θα αρχίσει η διαπραγμάτευση.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας ενέργειας εμφανίστηκε σίγουρος και τα υπόλοιπα οικόπεδα κρύβουν μεγάλες ποσότητες υδρογονανθράκων. 

Η Υπουργός Εξωτερικών   Ερατώ Κοζάκου – Μαρκουλλή διατύπωσε έντονες επικρίσεις εναντίον της Τουρκίας , αναφέροντας ότι η Τουρκία “Αρνείται να συνεργαστεί μαζί μας.  Ακολουθεί μια επιθετική πολιτική με απειλές και παράνομες ενέργειες που παραβιάζουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα”

Ο Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ Δημήτρης Συλλούρης , δήλωσε στο συνέδριο που διοργάνωσε το κόμμα του όσον αφορά το πιο πάνω θέμα ότι «Η Ευρώπη πρέπει να πάψει να ανησυχεί για τις δικές της προμήθειες αλλά και να είναι ο μεγαλύτερος παίχτης στα βόρεια ημισφαίρια για τα ενεργειακά θέματα»