Αεροπλάνο με πορεία Αρμενία- Τουρκία σταμάτησαν οι Τούρκοι

Το αρμενικό αεροπλάνο εκτελούσε πτήση από την Αρμενία στο Χαλέπι της Συρίας, δήλωσε αξιωματούχος από το γραφείο του Τούρκου πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με τουρκικά ΜΜΕ, η Αρμενία αποδέχθηκε την προσγείωση του αεροπλάνου στο Ερζερούμ, καθώς έχει συναφθεί σχετική συμφωνία με την Άγκυρα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Αρμενίας, το αεροπλάνο μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια για το Χαλέπι της Συρίας. Στο αεροσκάφος θα επιτραπεί η αναχώρηση μόλις οι έλεγχοι ολοκληρωθούν.

O εκπρόσωπος του Αρμενικού υπουργείου Εξωτερικών Τιγκράν Μπαλαγιάν δήλωσε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter ότι η προσγείωση του αρμενικού αεροσκάφους στο αεροδρόμιο του Ερζερούμ “ήταν προσχεδιασμένη και δεν είναι κάτι εξαιρετικό”.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία την περασμένη εβδομάδα εξανάγκασε σε προσγείωση στην Τουρκία και επιβατηγό αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση Μόσχα – Δαμασκός. Η Άγκυρα υποστήριξε μάλιστα, ότι στο σκάφος βρέθηκαν πυρομαχικά που προορίζονταν για το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ, κάτι που προκάλεσε την οργή της Ρωσίας και της Συρίας.

Για περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις, διαβάστε στο news247.gr επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.