Αλλοδαποί βρήκαν τρόπο να εισπράττουν διπλά επιδόματα

 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φ» τις τελευταίες ημέρες η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αστυνομίας εντόπισε δέκα αλλοδαπούς οι οποίοι είχαν καταθέσει διπλές αιτήσεις για άσυλο κερδίζοντας έτσι δύο επιδόματα και περισσότερο χρόνο παραμονής. 

Όπως διαπιστώθηκε από τα στοιχεία που ανακάλυψε η ΥΑΜ, αλλοδαποί, κυρίως από το Πακιστάν και την Μπαγκλαντές, ενώ είχαν αρχικά καταθέσει αιτήσεις για παραχώρηση πολιτικού ασύλου επικαλούμενοι την πολιτική κατάσταση στη χώρα τους και αφού εισέπραξαν τα σχετικά επιδόματα από το κράτος, οι αιτήσεις τους απορρίφθηκαν.

Όπως αναφέρθηκε στον «Φ» από μέλος της Υπηρεσίας Αλλοδαπών, ενώ κατατίθεται μια αίτηση για άσυλο, δεν υπάρχει τρόπος να ελεγχθεί αν το ίδιο πρόσωπο κατέθεσε παρόμοια αίτηση και σε άλλη επαρχία. Το μηχανογραφικό σύστημα δεν το εντοπίζει έγκαιρα, με αποτέλεσμα κάποιοι να εκμεταλλεύονται τα κενά. Μετά από όλο αυτό το αλαλούμ μελετούνται τρόποι ώστε να τερματιστεί το φαινόμενο.


Διαβάστε επίσης για τις “ροζ” συλλήψεις στη Λεμεσό αλλά και για τη νέα συνάντηση Χριστόφια -Συντεχνιών για τα μέτρα προς τη Τρόικα.