Αναστασιάδης: Έμφαση στις ιδιωτικές επενδύσεις


 

«Για να  υπάρξουν θέσεις εργασίας απαιτείται ανάπτυξη και για την ανάπτυξη χρειάζονται επενδύσεις», υποστήριξε ο κ. Αναστασιάδης για να προσθέσει ότι θα δώσει έμφασή στις ιδιωτικές επενδύσεις με προσανατολισμό την ανάπτυξη. |Η χώρα μας χρειάζεται επενδύσεις κ είμαστε σε θέση να προσφέρουμε τα κίνητρα που χρειάζονται οι επενδυτές και οι επιχειρηματίες», δήλωσε χαρακτηριστικά

Ο Υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας, είπε ότι «η Κύπρος πράγματι αντιμετωπίζει πρόβλημα ρευστότητας καθώς και διαρθρωτικά προβλήματα. Θα αντιμετωπίσω και τα δύο θέματα. Για να επιτύχω στο έργο μου θα σχηματίσω κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και θα συνενώσω το λαό και το κοινοβούλιο».

Ο κ. Αναστασιάδης παρακάθησε επίσης στη σύνοδο των αρχηγών των κομμάτων του ΕΛΚ, που πραγματοποιήθηκε χτες βράδυ και είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει με πολλούς Ευρωπαίους πρωθυπουργούς. Μεταξύ αυτών ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο Φινλανδός πρωθυπουργός κ. Κατάινεν, η Γερμανίδα καγκελάριος κ. Άνγκελα Μέρκελ, ο Ιρλανδός πρωθυπουργός κ. Έντα Κένυ, ο Ούγγρος πρωθυπουργός κ. Όρμπαν και άλλοι.

Ο πρόεδρος του ΕΛΚ κ. Βίλφριντ Μαρτένς, έκανε ειδική αναφορά στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ που θα πραγματοποιηθεί αρχές Ιανουαρίου στην Κύπρο και τόνισε τη σημασία της αφού σε αυτή θα συζητηθούν μεταξύ άλλων, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και θα αποφασιστεί η στρατηγική του ΕΛΚ εν όψει των ευρωεκλογών του 2014. 

Από την πλευρά τους οι ηγέτες του ΕΛΚ εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν στη Σύνοδο Κορυφής της Κύπρου γεγονός που εκτιμάται ως εξαιρετικής σημασίας για την πατρίδα μας, αφού σε αυτήν αναμένεται να δώσουν το παρόν τους 16 πρωθυπουργοί από τα κράτη μέλη της ΕΕ, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ρομπέι και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες της ευρωπαϊκής πολιτικής σκηνής.