Αναβλήθηκε η δίκη για το πενταπλό φονικό

 

Κατά τη σημερινή έναρξη της διαδικασίας ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι ο δεύτερος κατηγορούμενος  ζήτησε νομική αρωγή και σύμφωνα με τους κανονισμούς προβλέπεται η σύνταξη έκθεσης από το Γραφείο Ευημερίας, του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ως εκ τούτου, εν αναμονή της έκθεσης, ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Χάρης Πογιατζής  ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης για την 1η Νοεμβρίου, ημερομηνία κατά την οποία οι δύο κατηγορούμενοι θα απαντήσουν στις εναντίον τους κατηγορίες.

Εν τω μεταξύ, ο συνήγορος υπεράσπισης του δεύτερου κατηγορουμένου ανέφερε στο Δικαστήριο ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα επικοινωνίας με το πελάτη του επειδή η διεύθυνση των φυλακών δεν του επιτρέπει να δει και τους δύο κατηγορούμενους μαζί. Η Κατηγορούσα Αρχή ανέφερε ότι θα επικοινωνήσει με τη διεύθυνση των φυλακών προκειμένου να διευθετηθεί το ζήτημα.

Μέχρι την επόμενη δικάσιμο, οι δύο κατηγορούμενοι που παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα και χειροπέδες και με συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης, θα παραμείνουν υπό κράτηση.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, άγνωστοι σκότωσαν εν ψυχρώ πέντε άτομα, δύο από τη Λευκωσία, τους Φίλιππο Λουκαΐδη 33 ετών και  Μάριο Καραολή 28 ετών, τον Γιώργο Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και τους Ρουμάνους Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάτα 33 ετών. Οι τέσσερεις από τους φονευθέντες εργάζονταν ως φρουροί επιχειρηματία της επαρχίας Αμμοχώστου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ