Οι Anonymous απειλούν τον Τζούλιαν Ασάνζ (vid)

 

Ενάντια στο, μέχρι πρότινος, φίλα προσκείμενο Wikileaks στράφηκαν Anonymous.

Ο λόγος του “διαζυγίου” είναι η απόφαση του  Wikileaks να ζητάει χρηματοδότηση πριν την πρόσβαση του χρήστη στην ιστοσελίδα.

Οι Anonymous μάλιστα απειλούν με προσωπική επίθεση στον ίδιο τον ιδρυτή του, Τζούλιαν Ασανζ.

“Η βασική ιδέα των Wikileaks ήταν να παρέχει στο κοινό πληροφορίες που αλλιώς θα έμεναν κρυφές”, αναγράφουν οι Anonymous μέσω Twitter, προσθέτοντας πως “πλέον, αυτός ο στόχος δείχνει να μπαίνει στο παρασκήνιο και στο προσκήνιο βγαίνουν άλλα πράγματα, όπως ότι ο Τζούλιαν Ασανζ δείπνησε με την Lady Gaga. Μπράβο του, αλλά εμάς μας ενδιαφέρουν περισσότερο οι αδιαφανείς δραστηριότητες των κυβερνήσεων και το να βγουν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που ενδιαφέρουν τον κόσμο”.

Οι  Anonymous επικρίνουν την  απόφαση του Wikileaks να κερδίσει χρηματοδότηση απ’ τους ίδιους του τους χρήστες, απαιτώντας από αυτούς να πληρώνουν πριν επισκεφτούν το site. Το Wikileaks αντιμετωπίζει έντονα οικονομικά προβλήματα το τελευταίο διάστημα και έτσι προχώρησε στην απόφαση να ζητάει μία χρηματική δωρεά, μέσω Mastercard και Visa, από τους χρήστες.

Υπενθυμίζεται ότι το 2010 οι Anonymous είχαν υπερασπιστεί το Wikileaks όταν είχε δεχθεί πόλεμο από χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς.Για περισσότερες διεθνείς ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.