Αντιπολίτευση: Έπρεπε να γνωρίζαμε τις τελικές αντιπροτάσεις


 

Το ελάχιστο που θα μπορούσε να πράξει η Κυβέρνηση ήταν να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις για τις θέσεις που υπέβαλε στην Τρόικα, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ.

Προσθέτει πως «θα ήταν χρήσιμο αν, έστω και τώρα, κοινοποιούσε στα πολιτικά κόμματα το κείμενο που έχει αποστείλει στην Τρόικα διότι τώρα είναι η ώρα της συλλογικότητας στο κρίσιμο θέμα της οικονομίας».

Ευχόμαστε η κυβέρνηση να μην επαναλάβει τα λάθη του παρελθόντος και να συναισθανθεί τη σημασία της συλλογικότητας και της σύνθεσης θέσεων αυτές τις δύσκολες στιγμές που διέρχεται η πατρίδα  μας, καταλήγει ο ΔΗΣΥ.

ΔΗΚΟ: Να μην κάνει το ίδιο λάθος η κυβέρνηση

“Έχουμε την άποψη ότι θα ήταν πιο χρήσιμο και προς όφελος της Κύπρου, αν η κυβέρνηση κοινοποιήσει στα πολιτικά κόμματα το τελικό κείμενο των προτάσεων που έχει αποστείλει στην Τρόικα και να ζητήσει τις τελικές τους απόψεις” ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΚΟ

“Είναι η ώρα της συλλογικότητας, της συναίνεσης και της συνευθύνης, κυρίως στο κρίσιμο θέμα της οικονομίας. Ελπίζουμε η κυβέρνηση να μην κάνει το ίδιο λάθος όπως πριν από λίγες μέρες”.

ΕΔΕΚ: Ζητά ενημέρωση για τις διαπραγματεύσεις

Το ΚΣ ΕΔΕΚ θεωρεί, σύμφωνα με ανακοίνωσή της, αδιανόητο την ώρα που γίνονται εκκλήσεις για συστράτευση και συναίνεση για την οικονομία, το τελικό κείμενο των αντιπροτάσεων προς την Τρόικα να μην έχει παραδοθεί στις πολιτικές δυνάμεις.

Η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι το κόμμα διατήρησε σοβαρές επιφυλάξεις για το προηγούμενο πακέτο αντιπροτάσεων όμως γίνεται κατανοητό ότι δεν μπορεί να εκφράσει καμία άποψη για το τελικό κείμενο.

«Θεωρούμε όμως ότι θα αξιοποιηθούν όλες οι προτάσεις που κατατέθηκαν από τις πολιτικές δυνάμεις στο ΥΠΟΙΚ και δεν θα υπάρξουν άλλες καθυστερήσεις ώστε να προλάβουμε το επόμενο Eurogroup», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι το ΚΣ ΕΔΕΚ θεωρεί σημαντικό να γίνεται ενημέρωση των πολιτικών δυνάμεων για τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, αφού στο τέλος θα κληθούν να τοποθετηθούν στη Βουλή.   

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι ώρες για την κυπριακή οικονομία είναι κρίσιμες και απαιτείται η μέγιστη δυνατή συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων και της Κυβέρνησης. Το ΚΣ ΕΔΕΚ, προστίθεται, με σοβαρότητα και τεκμηριωμένα κατάθεσε τις προτάσεις του στις συναντήσεις στο ΥΠΟΙΚ, ενισχύοντας τις δυνατότητες της Κυβέρνησης.

Τώρα εναπόκειται στη διαπραγματευτική ομάδα να διαπραγματευτεί συγκροτημένα και αποτελεσματικά με την Τρόικα ώστε να αποφευχθούν δυσβάστακτοι όροι για τον Κύπριο πολίτη, καταλήγει.