Απίστευτο: Κινδυνεύει να χάσει το μάτι της από λάθος οδοντίατρου

Το περιστατικό, σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», συνέβη τις αμέσως προηγούμενες ημέρες, όταν η 7χρονη μεταφέρθηκε από τη μητέρα της στον οδοντογιατρό του συγκεκριμένου νοσοκομείου.


Δείτε ακόμα τα εφιαλτικά σενάρια σε περίπτωση που δεν μπει η Κύπρος στο Μνημόνιο. Διαβάστε επίσης για τα εκρηκτικά που βρέθηκαν στο λιμάνι Λεμεσού.


Κατά λάθος λοιπόν, ο γιατρός, συνεχίζει το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», έριξε στο μάτι του κοριτσιού αρκετή ποσότητα καυστικού υγρού, με αποτέλεσμα η ζημιά να είναι σοβαρή.

Υπάρχει πλέον και γραπτή καταγγελία στο Υπ. Υγείας, ενώ όπως ανέφεραν στο «Φιλελεύθερο», άτομα του οικογενειακού περιβάλλοντος της 7χρονης, θα χρειαστεί μακροχρόνια θεραπεία και χειρουργική επέμβαση με τα έξοδα να τα επωμίζονται οι ίδιοι, παρόλο που η ζημιά ωφείλεται ξεκάθαρα σε απροσεξία των γιατρών του Δημοσίου. 

Σύμφωνα πάντα με το «Φιλελεύθερο», ο πατέρας της 7χρονης, στην καταγγελία του αναφέρει, «Ξεκίνησε η σύζυγός μου και παίρνει το παιδί της σαν να ήταν ένα σκυλί ή κάτι άψυχο χωρίς οίκτο από κανέναν του προσωπικού, σαν να της έλεγαν, όπου θέλεις πήγαινε. Όταν έφθασε στην κλινική του ιδιώτη οφθαλμίατρου ήμουν και εγώ ήδη εκεί και αφού περιμέναμε μισή ώρα περίπου με το παιδί μου να κλαίει συνέχεια, μας πληροφόρησαν ότι ο γιατρός λείπει στο εξωτερικό και μας συνέστησαν να πάμε σε κάποιον άλλο οφθαλμίατρο στη Λεμεσό».

Περίπου 2,5 ώρες μετά το περιστατικό έφτασαν στη Λεμεσό, όπως ισχυρίζονται οι γονείς, και αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και διαγνώστηκε ότι στο μάτι του παιδιού υπήρχε ακόμα αρκετό καυστικό οξύ, με αποτέλεσμα να γίνει εισαγωγή σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Λεμεσού και να αρχίσει η θεραπεία.

Το ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου» συνεχίζει αναφέροντας ότι οι γονείς ενημερώθηκαν για τη μακροχρόνια θεραπεία που θα χρειαστεί και έτσι πήραν και «δεύτερες γνώμες» από ιδιώτες γιατρούς, οι οποίοι πρότειναν τη μεταφορά του παιδιού σε ειδικό κέντρο στο Ισραήλ. Από τις 11 Οκτωβρίου  το παιδί βρίσκεται εκεί, οι απαραίτητες εξετάσεις έχουν γίνει, με τη διάγνωση των γιατρών, να είναι ότι η 7χρονη θα χρειαστεί και χειρουργική επέμβαση. 

Λεπτομερέστατη Διερεύνηση

Άμεση είναι η αντίδραση της Παγκύπριας Συντεχνία Κυβερνητικών Γιατρών, με τον Πρόεδρό της, Βάγιος Παρτασίδης, να δηλώνει στο «Φιλελεύθερο» ότι, «πρόκειται για μια πολύ σοβαρή καταγγελία η οποία θα πρέπει να διερευνηθεί λεπτομερώς πρώτα και μετά να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα. Πρέπει να δούμε και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ενήργησε το προσωπικό του νοσοκομείου και για αυτό εμείς θα περιμένουμε και στη συνέχεια θα τοποθετηθούμε».