Από τη λίστα Λαγκάρντ στην υπόθεση Βατοπεδίου

 

Στοιχεία που συνδέονται με δύο άλλες εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις ανακάλυψαν οι οικονομικοί εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης, ερευνώντας την περιβόητη “λίστα Λαγκάρντ”.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, πρόκειται για τη δικογραφία για το Βατοπέδι και τη δικογραφία για τις δανειοδοτήσεις της Proton Bank.

Έτσι τα στοιχεία αυτά θα διαβιβαστούν στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς που χειρίζονται τις επίμαχες υποθέσεις, προκειμένου να συνεκτιμηθούν και να αξιοποιηθούν στο πλαίσιο των ερευνών τους.

Tην ερχόμενη εβδομάδα θα βρεθούν ενώπιον των δύο οικονομικών εισαγγελέων οι Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, έπειτα από προθεσμία που έλαβαν για την παροχή εξηγήσεων στην υπόθεση της “λίστας Λαγκάρντ”.

Οι δυο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ έχουν κληθεί ως ύποπτοι στο πλαίσιο της έρευνας για τον τρόπο αξιοποίησης της λίστας που αφορά 1.991 καταθέτες στην τράπεζα HSBC στη Γενεύη.

Η κλήση τους σχετίζεται με τη διερεύνηση του ενδεχόμενου διάπραξης αδικημάτων που αφορούν είτε την παράβαση καθήκοντος είτε την υπεξαγωγή εγγράφων.

Για περισσότερες οικονομικές ειδήσεις διαβάστε στο news247.gr, επίσημος συνεργάτης της ιστοσελίδας μας.