Αποκαλυπτικό: Το «σκληρό» πόκερ του Σιαρλή στο Τόκιο

 

Το θρίλερ μέχρι τις 12 Νοεμβρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί το «ραντεβού» του Eurogroup, συνεχίζεται. Σύμφωνα με πληροφορίες του “24H” οι επαφές του Βάσου Σιαρλή στο Τόκιο θεωρούνται οι πιο σημαντικές και ουσιαστικές που έχουν γίνει, με τα στελέχη της Τρόικα, από την ημέρα που ζητήσαμε να μπούμε στον μηχανισμό στήριξης.  Ο Υπουργός Οικονομικών κινήθηκε πάνω σε δύο άξονες. Σωτηρία των τραπεζών με βιώσιμο δημοσιονομικό χρέος. 

Το θρίλερ της συμφωνίας για τα μέτρα και τη δόση θα τραβήξει μέχρι  τον Νοέμβριο. Οι διαπραγματεύσεις ωστόσο που γίνονται στην Λευκωσία ανάμεσα σε κυβέρνηση και κόμματα για τα δημοσιονομικά και περικοπές και τις εξοικονομήσεις, για το περίφημο πακέτο αντιπροτάσεων, ουσιαστικά δεν θα έχουν καμία αξία, αν η βοήθεια που θα χρειαστούν οι τράπεζες θα φτάσει με δυσθεώρητα ύψη. 

Με άλλα λόγια εάν η στήριξη των τραπεζών οδηγήσει το δημόσιο χρέος στο 150% – 160%, τότε ήδη η Τρόικα έχει διαμηνύσει ότι θα χαρακτηριστεί μη βιώσιμο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Εάν συμβεί αυτό τότε και 20 χρόνια να εργάζονται αμισθί οι Κύπριοι, δεν πρόκειται να ξεχρεώσουμε.

Ο Υπουργός Οικονομικών τόσο προς τον Αντιπρόεδρο του ΔΝΤ όσο και προς τον Γερμανό Υπουργό Οικονομικών κατέστησε σαφές ότι η Λευκωσία θα κάνει όλες τις απαραίτητες τομές που χρειάζεται τόσο ο τραπεζικός τομέας όσο και το κράτος. Την  ίδια ώρα πληροφορίες από την Γερμανία τονίζουν ότι η Τρόικα θα έρθει στην Κύπρο στις αρχές της άλλης εβδομάδας και πως το μνημόνιο θα κλείσει ως τις 27 Οκτωβρίου. 


Διαβάστε επίσης για το νέο θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε στο δρόμο Πέρα Ορεινής- Καμπιά. Ακόμα διαβάστε γιατί ο φετινός Σεπτέμβρης είναι ο πιο θερμός μήνας του 2012.