Άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα ο Ομπάμα

 

Από την άλλη, ο αντίπαλος του Ομπάμα για την Προεδρία Μιτ Ρόμνεϊ, σκιαγράφησε τον εαυτό του ως τον “συντελεστή της αλλαγής”, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Οχάιο την οποία πραγματοποίησε στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγε την Πέμπτη το πρακτορείο Ρόιτερς και το ινστιτούτο Ipsos, ο Ρόμνεϊ πήρε το προβάδισμα έναντι του Ομπάμα με διαφορά μόλις μίας ποσοστιαίας μονάδας (47% και 46% αντίστοιχα). Όπως φαίνεται σε μια άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ABC News και της εφημερίδας Washington Post, ο Ρόμνεϊ φαίνεται να έχει μειώσει σημαντικά τη διαφορά μεταξύ των δύο αντιπάλων, ιδιαίτερα μετά την πρώτη δημόσια συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στις 3 Οκτωβρίου. Τα αποτελέσματα του γκάλοπ δείχνουν ότι μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ο Ρόμνεϊ προηγείται με 50% έναντι του Ομπάμα με 47%.

Ο Ρόμνεϊ δήλωσε ότι εάν επανεκλεγεί ο Ομπάμα η Ουάσινγκτον θα επιστρέψει στο “συνηθισμένο της μονοπάτι”, ένα “μονοπάτι στο οποίο δεν βρίσκεται η λύση για την άνθιση της οικονομίας”.

“Ο δρόμος στον οποίο βρισκόμαστε δεν έχει να προσφέρει νέες απαντήσεις”, είπε ο Ρόμνεϊ, ο οποίος κατά την προεκλογική του εκστρατεία έχει επικεντρωθεί κυρίως στο ζήτημα δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας.

Πηγή ΚΥΠΕ