Αστυνομική επιχείρηση για πορνεία στη Λευκωσία

Σε δηλώσεις του  ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης ανέφερε πως μετά από αξιολόγηση πληροφοριών από τον Ουλαμό Πρόληψης Εγκλημάτων σε συντονισμένη επιχείρηση που έγινε στην Λευκωσία χτες (11/10) για θέματα πορνείας εντοπίστηκαν 8 αλλοδαπές στην μπυραρία του 46χρονου.

Ο κ Αγγελίδης είπε επίσης, πως σε μια περίπτωση αλλοδαπή η οποία βρισκόταν στο συγκεκριμένο χώρο εξύβρισε και επιτέθηκε εναντίον αξιωματικού  που ήταν επικεφαλής στην έρευνα.

Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και πλαίσιο όσον αφορά τα θέματα της πορνείας. Υπάρχει πρόσθεσε, μια  συνεχής αξιολόγηση πληροφοριών στα πλαίσια των εκστρατειών και του στρατηγικού σχεδιασμού για θέματα πορνείας και γενικότερα της εμπορίας προσώπων.

Κληθείς να σχολιάσει ότι σε αρκετές περιπτώσεις μπορεί να γίνονται συλλήψεις για υποθέσεις πορνείας, αλλά στην πορεία των ανακρίσεων πέφτουν στο κενό, ο κ Αγγελίδης ανέφερε ότι σε αυτές τις περιπτώσεις θα  πρέπει να εξασφαλιστεί εκείνη η ικανοποιητική μαρτυρία που να μπορέσει να παρουσιαστεί στο δικαστήριο.

Αναφέρθηκε επίσης σε  κάποιες περιπτώσεις όπου υπήρχαν πληροφορίες ότι εντοπίζονταν σε κάποιους χώρους αλλοδαπές που εκδίδονταν σε πορνεία, αλλά δεν υπήρχε η μαρτυρία για να διωχθούν, και υπήρχε κάποιο άλλο αδίκημα, αυτό  της άγρας πελατών.

Αυτό είχε γίνει, πρόσθεσε ο κ Αγγελίδης, και η αστυνομία είχε δεχτεί παράπονα απο πολίτες, ότι σε κάποιους συγκεκριμένους χώρους σε κάποιες πόλεις, υπήρχαν αλλοδαπές οι οποίες φαίνεται ότι με τον τρόπο που βρίσκονταν εκεί να ενοχλούσαν και υπήρχαν πληροφορίες για πορνεία.

Επεσήμανε ωστόσο, πως στις περιπτώσεις εκείνες που είναι δύσκολο να εξασφαλιστεί εκείνη η μαρτυρία που χρειάζεται και να γίνει σωστή ανάκριση, λαμβάνονται όλα τα μέτρα είτε για αδικήματα της άγρας πελατών, ή ακόμη να ενημερώνεται η Υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης ώστε να προχωρήσει στην απέλαση τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ