Χαιρετίστηκε η παρέμβαση του Κύπριου Νομπελίστα στο ΕΚ

 

Η δημοσιονομική λιτότητα καταστρέφει τον ιστό της κοινωνίας προκαλώντας φτώχεια, ανεργία και κοινωνική στέρηση, υπέδειξε ο Πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Χάνες Σβόμποντα, αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Γραφείου της Ευρωβουλευτή Αντιγόνης Παπαδοπούλου.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ομιλία του Κύπριου Νομπελίστα Χριστόφορου Πισσαρίδη στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Σβόμποντα αφού χαιρέτισε την παρέμβαση του κ. Πισσαρίδη, υπέδειξε πως είναι σημαντικό ακαδημαϊκοί και πολιτικοί να ενώνουν τις δυνάμεις τους καταγγέλλοντας τις καταστροφικές συνέπειες της τυφλής λιτότητας.

Όπως αναφέρεται, η παρουσία του καθηγητή Χριστόφορου Πισσαρίδη στις δύο εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Ευρωβουλευτής Αντιγόνη Παπαδοπούλου (ΔΗΚΟ, Σ&Δ) στο Ευρωκοινοβούλιο, προκάλεσε θετικά σχόλια στις Βρυξέλλες και επίσημες τοποθετήσεις όπως το ανακοινωθέν που εξέδωσε ο Πρόεδρος της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών.

Σε αυτή τη γραπτή δήλωση, ο κ. Σβόμποντα επεσήμανε τις αναφορές του Κύπριου Νομπελίστα για τις περιπτώσεις της Ελλάδας και της Κύπρου καταθέτοντας δύο συστάσεις: α) να καθυστερήσει η εφαρμογή της δημοσιονομικής λιτότητας προκειμένου να δοθεί περισσότερος χρόνος για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και β) οι επενδυτικές δαπάνες να εξαιρεθούν από το πρόγραμμα λιτότητας και να χρηματοδοτούνται από τα ευρωπαϊκά διαρθρωτικά ταμεία περιλαμβανομένου των δαπανών για την εκπαίδευση, τις υποδομές και τα μέτρα για την ανεργία.

«Η ομάδα του Σ&Δ είχε προειδοποιήσει για τις επιπτώσεις από τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται από την Τρόικα», σημείωσε ο κ. Σβόμποντα.