Χειροπέδες σε φοροεισπράκτορα για υπεξαίρεση χρημάτων

 

Σύμφωνα με τον “Φ”, συνελήφθη χθες 18/10 από άντρες του ΤΑΕ Αμμοχώστου στην Ορμήδεια, φοροεισπράκτορας, του Κοινοτικού Συμβουλίου, ο οποίος εδώ και εβδομάδες βρίσκεται σε διαθεσιμότητα. 

Σύμφωνα με ανώτατη πηγή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, εναντίον του εξετάζονται αδικήματα που αφορούν, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, κατάχρηση εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό, παράνομη λήψη χρημάτων από δημόσιο λειτουργό και δημιουργία λογαριασμού από δημόσιο από δημόσιο λειτουργό προς όφελος τρίτου προσώπου. Οι κατηγορίες αυτές επισύρουν ποινή φυλάκισης μέχρι και δέκα χρόνια.

Αναμένεται σήμερα 19/10, ο φοροεισπράκτορας να παρουσιαστεί ενώπιον του Δικαστηρίου Αμμοχώστου, όπου και θα ζητηθεί  έκδοση οκταήμερης κράτησης του.

Το ποσό το οποίο υπαιξερέθει, ανεπίσημα υπολογίζεται σε δεκάδες χιλιάδες ευρώ, κυρίως από τέλη υδατοπρομήθειας και κοινωνικούς φόρους.

Tο Κοινοτικό Συμβούλιο εδώ και μήνες προέβαινε σε εσωτερικούς ελέγχους στα οικονομικά της κοινότητας, προσπαθώντας να εντοπίσουν τα αίτια των τεράστιων οικονομικών προβλημάτων που παρέλαβαν με την εκλογή τους ο κοινοτάρχης και το Κοινοτικό Συμβούλιο πριν από ένα χρόνο.

Ο κοινοτάρχης Χριστοφής Κασιουρής αρνήθηκε να σχολιάσει το γεγονός, τονίζοντας ότι «τον λόγο έχει τώρα η Αστυνομία και δεν θα ήταν σωστό από μέρους του να προβεί σε δηλώσεις».